Covid-19, Kemoterapi tedavisine engel değil

Covid-19, Kemoterapi tedavisine engel değil

​Covid-19 pandemi süreci boyunca Batman Bölge Devlet Hastanesi Kemoterapi Merkezinde kemoterapi tedavisi gören hastalar için yapılan tetkik ve tedaviler, aynı gün içinde tamamlanıyor.

Kemoterapi tedavisi gören hastaların tedavilerinin pandemi süreci içerisinde de kesintisiz devam ettiği, kaliteli sağlık hizmetinden ödün verilmediği ve 120 hastanın tedavi gördüğü 20 yatak kapasiteli kemoterapi merkezi bölge illere de hizmet verdiği ifade edildi.

"Tetkik ve tedavi aynı günde yapılmaktadır"

Kemoterapi Merkezi sorumlu hekimi Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün, "İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde kemoterapi hizmeti alan hastaların tedavileri eksiksiz bir şekilde devam etmektedir. Hastalarımızın tedavilerine, Covid-19 semptomları açısından değerlendirilerek başlanmaktadır.

Aynı gün içerisinde gerekli tetkikleri yapılarak kemoterapileri uygulanmaktadır. Bu durum özellikle il dışından gelen hastalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca kemoterapi merkezimizin hastanemiz ana binasından ayrı izole bir yerde olması, pandemi sürecinde temas riskini azaltması açısından da önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmeli"

Ergün konuşmasının devamında, "Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Covid-19 pandemisi, kanser tedavisi için bir engel değildir. Ancak hastalarımızın bazı konulara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Maskesiz dışarıya çıkılmamalı, maskenin ağız ve burnu kapadığından emin olunmalıdır.

Hastaneye gelirken ve giderken mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmamaları, kullanmaları gerekiyor ise de mutlaka maske takmaları mesafe ve el hijyeni kuralına uymaları gerekmektedir. Ayrıca; sağlıklı ve dengeli beslenme, evde fiziksel aktivite ve düzenli uykunun birlikte uygulanmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiği unutulmamalıdır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.