Çobandan Said Nursi'ye tepki: Bu na­sıl ho­ca ben an­laya­ma­dım!

Çobandan Said Nursi'ye tepki: Bu na­sıl ho­ca ben an­laya­ma­dım!

Said Nursi bir gün Çam Da­ğı’nda yal­nız iken çam ağa­cı­na çı­kı­yor te­fek­kür için. Ora­dan geç­mek­te olan bir ço­ban, ağa­cın al­tın­dan ba­ğı­rı­yor: ‘Ho­ca! Bak bu­ra­ya iki bak­raç yoğurt bı­rak­tım, bun­la­rı ye, ba­na dua et" diyor...

RİSALEHABER

Hüseyin Bülbül Ağa­bey, 1913 Barla doğumludur. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Bar­la’ya sürgün edildiğinde ona ilk sa­hip çı­kan­lar­dan Sıd­dık Sü­ley­man Kervancı’nın kız kar­de­şi­nin oğ­ludur. Emir­dağ Lâ­hi­ka­sı’nda is­mi ge­çi­yor. Daha 13 ya­şın­day­ken, Be­di­üz­za­man Haz­ret­le­rinin hiz­met­le­rin­de bu­lunmuş, bil­has­sa Çamda­ğı’na çı­kar­ken… Hüseyin Bülbül 30 Ekim 2006 tarihinde Barla’da vefat etmiştir. Rahmetle anıyoruz...

Emirdağ Lâhikası’nda Said Nursi Hazretleri Hüseyin Bülbül’ü şöyle anlatmaktadır:

“Sab­ri’nin mek­tu­bu için­de, ben Bar­la’day­ken ba­na çok hiz­met eden ve çok de­fa hâ­tı­rı­ma ge­len Sıd­dık Sü­ley­man’ın hemş­ire­za­de­si Hü­se­yin’in mek­tu­bu be­ni çok se­vin­dir­di. Hem onun hak­kın­da­ki me­ra­kı­mı iza­le ey­le­di. Ma­şa­al­lah tam Sıd­dık Sü­ley­man’ın ma­hi­ye­tin­de es­ki alâ­ka­dar­lı­ğı­nı mu­ha­fa­za edi­yor. ” (Emir­dağ Lâ­hi­ka­sı-I, 224)

ÜS­TAD YE­ME­MİŞ­, YO­ĞURT­LAR EK­Şİ­MİŞ, KURT­LAN­MIŞ…

Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor kitabında yer alan söyleşide Hüseyin Bülbül ağabeyden kısa bir hatıra:

Üs­tad Bediüzzaman Said Nursi bir gün Çam Da­ğı’nda yal­nız iken ma­lum çam ağa­cı­na çı­kı­yor te­fek­kür için... Ora­dan geç­mek­te olan bir ço­ban, ağa­cın al­tın­dan ba­ğı­rı­yor: ‘Ho­ca! Bak bu­ra­ya iki bak­raç yoğurt bı­rak­tım, bun­la­rı ye, ba­na da dua et ha!’ di­yor.

Üs­tad, ‘Kar­da­şım! Dur, bek­le… İni­yo­rum, pa­ra­sı­nı ve­re­yim, öy­le ala­yım, pa­ra­sız almam’ de­di­ği hal­de ço­ban: ‘Ne pa­ra­sı ho­ca! Bun­la­rı ye, ba­na da dua et­me­yi unut­ma ha! Bakraç­la­rı sak­la, son­ra alı­rım’ di­yor ve bı­ra­kıp gi­di­yor.

Çoban, “On gün ka­dar son­ra bak­raç­la­rı al­ma­ya git­tim, ne gö­re­yim! Ho­ca eli­ni bi­le sür­me­miş, ay­nı bı­rak­tı­ğım yer­de yo­ğurt­lar ek­şi­miş, kurt­lan­mış... Bu na­sıl ho­cay­mış ki böy­le, ben an­laya­ma­dım!”

Ço­ban bun­la­rı son­ra­dan an­lat­tı ba­na.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.