Çipli Kimlik sahipleri oy kullanamayacak mı? YSK Açıkladı

Çipli Kimlik sahipleri oy kullanamayacak mı? YSK Açıkladı

Sosyal Medya'da dün akşam saatleri itibari ile yayılan bir haber insanları endişelendi. Şimdiye kadar milyonlarca kişinin geçtiği Çipli Kimlik Kartları sahiplerinin oy kullanamayacağı haberi endişeye neden oldu.

Türkiye'de 2017 itibari ile her ilde Çipli Kimlik Kartları'na geçiş başladı. Pek çok insan eski nüfus cüzdanlarını çipli kimlik kartları ile değiştirmiş durumda. Eski Nufüs Cüzdanı'ndan çipli kimlik'e geçiş tüm hızıyla devam ediyor.

Dün itibari ile sosyal medya üzerinden yayılan bir gelişme ise endişeye neden oldu. Pek çok Sosyal-Medya kanalında paylaşılan dedikoduya göre Çipli Kimlik Kartı olanlar Referandum'da oy kullanamayacaktı. Dedikodu bir anda internet üzerinden yayıldı ve insanların "Çipli Kimlik sahipleri oy kullanamaz mı? Çipli Kimlik sahipleri referandum'da oy kullanamayacaklar mı? Çipli Kimlik'li olanlar Referandum'da oy veremeyecek mi?" sorularını sormasına neden oldu.

Dedikoduların bu boyutta büyümesi YSK'yı harekete geçirdi. Kurum yaptığı açıklama ile bu iddialar yalanladı. İşte YSK'nın açıklaması;

"Anayasa değişikliklerinin halkoylamasında seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler."

Yeni Çipli Kimlik sahibi olanlar veya geçici kimlik sahibi olanlar 16 Nisan 2017'de oy kullanabilecekler.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.