Çiftçilere tohum ve gübre desteği verilecek

Çiftçilere tohum ve gübre desteği verilecek

​Gaziantep'te çiftçilerin kaliteli mahsul üretebilmesi için lisanslı hububat tohumu ve gübre desteği verilecek.

Gaziantep’te çiftçilere dağıtılacak tohumluk buğday ve gübre için Valilik, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen imza törenine, Vali Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan katıldı.

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, yapılan projenin çiftçiler için çok önemli bir destek olduğunu belirtti.

Gül, “Bugün büyük bir emek ve alın teri ile toprağı işleyen çiftçilerimiz için 2 bin ton buğday tohumu ve arpa ile yine 2 bin ton gübrenin dağıtılmasını içeren iki protokol imzaladık. Şahinbey’de çiftçilik yapan her çiftçimizin attığı buğdayın, arpanın ve gübrenin yarısı Şahinbey Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çiftçimize önemli bir destek sağlayan böylesi projeleri önemsiyor bu kapsamda projede emeği geçen başta belediye başkanımız ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“3 yıldır çiftçilerimize destek oluyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da çiftlere destek olmaya devam ettiklerini belirterek, “Gaziantep Valiliğimizin önderliğinde çiftçilerimize Şahinbey Belediyemiz tarafından yapılacak olan yüzde 50 hibe destekli buğday, arpa tohumu ve gübre desteği protokolünü imzaladık. Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana çiftçilerimize 6 bin ton buğday, 6 bin ton gübre, 10 bin 500 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi, 750 bin tane zeytin fidanı, 150 bin fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bunların yüzde 50’si belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Yapılan bu proje çiftçilerimize önemli bir destek. Ekilmeyen tarlalar bu vesile ile ekilmeye başlandı. Gübre atamayan çiftçilerimiz gübre atmaya başladı. Verdiğimiz tohumlar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün sertifikalı ve ilaçlı tohumları. Dolayısıyla hem yerli ürün, hem de yüzde 20’den fazla ürün artışı sağlayarak çiftçimizin ürün artışına destek sağlayan bir tohum. Bu ürünü Valiliğimizin himayesinde Tarım İl Müdürlüğümüzün koordinesinde çiftçilerimize dağıtımını bu yılda gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimiz bu uygulamamızdan son derece memnun. Biz de çiftçimiz kazandığı için ve stratejik ürünler hasebiyle ülkemiz kazandığı için son derece mutluyuz. Bu konuda emeği geçen başta valimiz başta olmak üzere Tarım İl ve İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimiz için önemli bir destek”

Gaziantep Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan da Şahinbey Belediyesi’nin 3 yıldır çiftçilere önemli destekler sağladığına değinerek, “Çiftçilerimizin adına Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Üç yıldır çiftçimize çok ciddi desteklemeler yapıyor. İmzaladığımız protokolde de 2 bin ton buğday ve arpa tohumu dağıtımı var. Buğday da Ceyhan 99 çeşidini tercih ettik. Arpa da ise Efes çeşidini tercih ettik. Her iki çeşitte Gaziantep için çok önemli. 5 bin 250 tane CKS kayıtlı çiftçimiz var. Çiftçilerimizden isteyen herkes bu desteklemeden faydalanabilir.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından protokol imzalandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.