Çiftçilere sigorta uyarısı

Çiftçilere sigorta uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Gamzeli, "Üreticilerimiz sigorta yaptırarak dolu, sel, su baskını, fırtına, hortum, deprem ve doğal afetlerin getireceği riski karşılayabilirler" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, üreticinin tarım sigortası yaptırarak her türlü riske karşı tedbir alabileceğini söyledi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından ziraat odası başkanları ve muhtarlara yönelik Çankırı Ziraat Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Burada yaptığı konuşmada tarım sigortasının önemine değinen Gamzeli, "Üreticilerimiz sigorta yaptırarak dolu, sel, su baskını, fırtına, hortum, deprem ve doğal afetlerin getireceği riski karşılayabilirler. Bu nedenle sigorta yaptırmak çok önemli" dedi.

Gamzeli, Tarım bakanlığının afetlerde sigorta desteği verdiğini vurgulayarak, "Bahsi geçen doğal afetler için yapılacak sözleşmelerde pirimin yüzde 50'si Tarım Bakanlığı tarafından üreticilere destek olarak verilmekte. Meyvecilikte hassas bir nokta olan don riskine karşı don desteği yüzde 66 olarak belirlendi" diye konuştu.
Gamzeli, ayrıca, 2016 yılında şap hastalığına yakalanan hayvanlar ile tarım ürünleri ve sebzelere yaban domuzlarının vereceği zararların da sigorta kapsamına alındığını bildirdi.

TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can ise kurumun yapısı hakkında bilgi vererek, "Tarımsal afetlerde sigorta çok önemli. Doğal afetlere karşı ürününüz ve emeğiniz güvence altındadır. Üstelik yapılan sigortalara devletin katkısı da var" ifadesini kullandı.

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu dile getiren Can, "Son zamanlarda bazı ülkelerin büyük oranda farklı ülkelerde arazi kiraladığını görüyoruz. Bu da tarımın son derece stratejik bir sektör olduğunu gösteriyor. Tarım yoksa hayat da gelecek de yoktur. Bu yüzden sizler ülkenin geleceğini idame ettiriyorsunuz" şeklinde konuştu.

Can, kurumun kar amacı güden bir kuruluş olmadığını ifade ederek, doğal afetler sebebiyle riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın son derece önemli olduğunu kaydetti.
Bitkisel ve hayvansal ürün sigortaları kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında da bilgi veren Can, TARSİM'in her yıl yüzde 25 oranında büyüdüğünü sözlerine ekledi.

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.