Cezbeden hakikatler

Kur’ân’ın çağımıza bakan güçlü ve etkili bir tefsiri olan Risâle-i Nur dünya kamuoyunda, özellikle ilim çevresinde ilgileri çekmeye devam ediyor. Söz cevherlerinin kıymetini bilen nice ilim adamı, düşünen kafa onu görür görmez cazibesine kapılıyor. 43 dünya diline çevrilen, hakkında beş yüzden fazla tebliğ sunulan Risâle-i Nur Münih (Almanya) Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi çatısı altında kurulmuş bir diyalog derneği olan Occurso’nun gündemine de gelmiş. Münih’ten Hafize Kaya kardeşimizin bildirdiğine göre derneğin kurucularından Prof. Dr. Anne Koch’dan gelen bir teklif üzerine “Nurculuk ve Risâle-i Nur nedir? Ve İslâmda ekonomi“ hakkında konuşmak üzere Münih Nur Cemaatinden Oğuz Ataoğlu, Ertuğrul Kaya ve Esra Ataoğlu kardeşlerimiz programa katılmışlar.

Toplantı sunum ve soru cevap olmak üzere iki bölümden meydana geliyor. Açılış konuşmasını yapan Oğuz Ataoğlu programın muhtevasından bahseder. Ertuğrul Kaya “Bediüzzaman Said Nursî kimdir ve Risâle-i Nur nedir?” konularını işleyip Risâle-i Nur’dan çarpıcı vecizeler nakleder. Esra Ataoğlu’nun “Risâle-i Nur’un Gözüyle İktisat” konusu ile sunum sona erer.

Programın ikinci bölümünde Alman eğitimcilerinin duygulandırıcı, göz yaşartıcı ilginç tesbitleri yer alır. Almanca öğretmeni Bayan Neumann daha önce katıldığı bir toplantıyla o gün izlediği toplantı arasında dağlar kadar fark bulunduğunu belirtir. Önceden ölüm konusu çok korkunç, ürkütücü, itici bir şekilde anlatılırken, o gün ise ölümle ilgili dinledikleri karşısında ölümü bile sevmeye başladığını heyacanla anlatır.

Öte yandan diğer bir Alman öğretmen “Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya, yarın ölecekmiş gibi de ahirete çalışın” Peygamber tavsiyesini duyduğu zaman âdetâ çarpılır, “Harika! Süper!“ demekten kendini alamaz.
Programa katılan profesörün program başlamadan bir saat önce gelip Risâle-i Nurla ilgili ön bilgi alması da ilginç. Program öncesi öğrencilerden birine “Bediüzzaman Said Nursî kimdir?” isimli bir araştırma ile görevlendirip ve bütün öğrencilere bir sunum yaptırır.

Profesörün Üstad ve Risâle-i Nur hakkında yapılan sohbet, profesörün bu hususlardaki bilgileri de şaşırtıcı gelir arkadaşlara.
Uzun bir soru-cevap bölümünden sonra emekli bir Alman öğretmenin buradaki Müslüman çocukların kendilerini kaybetme sebeplerinden bahsedip bu hususta özel çalışmalar yaptığını dile getirmesi, yardım ettiğini ifade etmesi ve samimiyeti arkadaşların gözlerini yaşartır.

Program dinleyicilerde o kadar olumlu sonuçlar meydana getirir ki Bayan Neuman ve Prof. Anne Koch Almanca Risâle-i Nur dersleri alma teklifinde bulunurlar.

Programdan bir süre sonra Prof. Anne Koch teşekkür e-maili gönderip bütün katılımcıların çok memnun olduklarını ve sürekli kontakt altında olmayı istemesi ise seminerin diğer olumlu, sevindirici bir yönü.
Demek ruh, kalp ve akılları cezbeden, doyuran bu yüce hakikatlere herkesin ihtiyacı var.

Yeni Asya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.