Cezaevi, göç edenleri geri gönderme merkezi oluyor

Cezaevi, göç edenleri geri gönderme merkezi oluyor

Muğla’nın Ula ilçesinde 2008 yılına kadar kapalı ve 2014 yılına kadar açık olarak hizmet veren cezaevi 2014 yılında tamamen kapatılmıştı. Açık Cezaevinde kalan hükümlüler Çaybükü Acık Cezaevine taşındı.

Ula’daki cezaevinin kapatılmasının ardından hazineye geçen arazinin kullanım hakkı, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Yıllarca cezaevi olarak hizmet veren Ula Cezaevi tadilatı yapılarak mültecileri Geri Gönderme Merkezi yapılacak. Geri Gönderme Merkezi’nin kapasitesinin ise 110-120 kişi arasında olduğu öğrenildi.

Muğla’da bulunan ve eski Bölge Trafik Müdürlüğü hizmet binasının altında yer alan binanın yetersiz kalması ve güvenlik sorunu nedeniyle merkezin Ula’ya taşınacağı öğrenildi.

Vali Amir Çiçek, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Göç İdaresi Müdürü Recep Batu ve kurum müdürleri eski cezaevini yerinde inceledi. Vali Çiçek, “Burada hizmet öncelikli ve bölgeye katkı sağlayacak bir kullanım alanı inşa etmemiz gerekmektedir. Atıl olan bu binanın kamu hizmeti için biran evvel faaliyete geçmesi gerekmektedir” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.