Ceza infaz kurumlarında Sahur yemeği iddialarına cevap

Ceza infaz kurumlarında Sahur yemeği iddialarına cevap

Adalet Bakanı İpek, tüm ceza infaz kurumlarında oruç ibadeti yapanlara gerekli kolaylığın gösterildiğini ve sahur yemeği verildiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Kenan İpek, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki tutuklu ve hükümlülere sahurda yemek verilmediği iddiasına ilişkin, söz konusu kampüste olduğu gibi tüm ceza infaz kurumlarında oruç ibadeti yapanlara gerekli kolaylığın gösterildiğini ve sahur yemeği verildiğini bildirdi.

İpek, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın-yayın organlarında, Silivri'deki bazı uygulamalara ilişkin çeşitli iddialara yer verildiğini, bunların devam eden bazı soruşturmalarla ilgili algı oluşturma amacı taşıdığını belirtti.

Silivri'deki tutuklu ve hükümlülere sahurda yemek verilmediği iddialarıyla ilgili inceleme yapıldığını aktaran İpek, şöyle devam etti:

"Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, ramazan münasebetiyle 17 Haziran'da hükümlü ve tutuklulara duyuru yapılarak, oruç tutmak isteyenlerin, iftar ve sahur yemeği için isimlerini idareye bildirilmeleri istenmiş, bu kapsamda başvuran bütün hükümlü ve tutuklulara sahur ve iftar yemeği verilmiş ve verilmektedir. Ayrıca taleplerde değişiklik olmasa bile kurum idaresince, her hafta cuma günleri anons edilmek suretiyle, sahur listeleri yenilenmektedir.

 Silivri Kampüsünde olduğu gibi diğer tüm ceza infaz kurumlarında da oruç ibadeti yapan hükümlü ve tutuklulara gerekli kolaylık gösterilmekte ve sahur yemeği verilmektedir. 'Bu zamana kadar, ceza ve infaz kurumlarında hiç oruç tutulmamış, ilk defa ceza infaz kurumlarında bazı hükümlü ve tutukluların oruç tutmak istediği' tezviratı, gerçekten şaşkınlık verecek düzeydedir."

"Bu kutsal ayda, bir ibadeti araç olarak kullanmak, yalan haberleri sistematik hale getirmek, ne kadar bu manevi atmosfer ve dinimizle bağdaşmaktadır?" ifadesini kullanan İpek, kendisi dışındakinin inancını yok sayan anlayışın, toplumsal barış, hoşgörü, siyasal ve kültürel diyalog gibi kavramlara ne kadar muhtaç olduğunun, yüce İslam dinini dünyevi çıkar, ikbal ve inanışları doğrultusunda hiçbir ahlaki kurala uymadan kullandıklarının kamuoyunca görüldüğünü vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.