Çevreciler '2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde buluşacak

Çevreciler '2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde buluşacak

Türkiye ve birçok ülkeden çevreci, İstanbul'da, "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temasıyla gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde bir araya gelecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temalı 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'ne ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi'nin dünyadan ve Türkiye'den birçok katılımcıyı Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde buluşturacağını söyleyen Kurum, bu yıl ikincisi düzenlenecek zirvenin, yaşama ve çevreye duyarlı katılımcıları İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya getirmeye hazırlandığını bildirdi.

"Zirve, her yaş ve her kesimi kapsıyor"

Çevre ve sürdürülebilirlik konusunda, uluslararası alanda uzman isimlerden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarından çalışmalarıyla topluma örnek özel sektör temsilcilerine tüm paydaşların aynı platformda buluşacağını ifade eden Kurum, şunları kaydetti:

"Türkiye'de çevre ve kalkınma alanında önemli bir yol katedilmesini sağlayan Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılacak zirve, gün boyu sürecek çeşitli oturumlarla, kaynakların daha verimli kullanılması, küresel ve Türkiye özelinde yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesine olanak sağlayacak.

'Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla' temasıyla, yaşadığı dünyaya karşı sorumluluk hisseden her yaş ve her kesimi kapsayan zirvede 'Küresel Sorunlara Kentsel Çözümler: Şehirlerde Sıfır Atık', 'Yerel Yönetimlerde Atık Yönetimi ve Finansmanı', 'Döngüsel Ekonomide Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve Kaynak Verimliliği' oturumları düzenlenecek."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.