Çetin Barajı'nda enerji üretimi başladı

Çetin Barajı'nda enerji üretimi başladı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, silindirle sıkıştırılmış beton tipine göre Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olan Çetin Barajı’nın enerji üretimine başladığını belirterek, barajın milli ekonomiye yıllık 500 milyon lira katkı sağlayacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yazılı açıklamasında, Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin temelden 165 metre yükseklikte inşa edildiğini aktardı.

Çetin Barajı’nın, silindirle sıkıştırılmış beton tipine göre Türkiye ve Avrupa'nın en büyük barajı olduğu bilgisini paylaşan Pakdemirli, barajın maksimum işletme kotunda, 615 milyon metreküp su depolanacağını, 37 kilometre uzunluğunda ve 12 kilometre genişliğinde bir göl alanı oluşacağını belirtti.

Pakdemirli, barajın üç büyük ve bir küçük olmak üzere 4 türbin ile toplamda 420 megavat kurulu güce sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Baraj ile yılda 1 milyar 175 milyon kilovatsaat enerji üretilecek ve milli ekonomiye yılda yaklaşık 500 milyon lira katkı sağlanacak. Projede bir küçük ünite ve bir büyük ünitenin devreye girdi ve elektrik üretimine başladı. Yerli ve yenilenebilir enerjinin payının artırılması bakımından son derece önemli olan bu barajın tamamlanarak milli ekonomiye katkı verir duruma gelmesi, ülkemizdeki enerji kaynaklı dış ticaret açığına olumlu yönde etki yapacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.