Cep interneti evi geçti!

Cep interneti evi geçti!

Telefon ve tablet gibi cihazlarla her geçen gün daha fazla mobil cihazları kullanmaya başladık. Daha önce internete ev veya ofisteki sabit bağlantıları kullanırken mobil cihazlar bu tabloyu tamamen değiştirdi.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU)tarafından açıklanan bilgilere göre artık internete en çok ‘cep’ten bağlanıyoruz. Hazırlanan raporda dünya nüfusunun yüzde 43.4’üne denk gelen 3.2 milyar kişi internete bağlanıyor. Bu kullanıcıların yüzde 46.4’ü internet için evdeki sabit hattı kullanıyor. Ancak yüzde 47.2’si mobil geniş bant ile internete erişiyor. Raporda dikkat çeken diğer bir nokta ise cep telefonu kullanımı. Buna göre dünyada yaşayan 7.1 milyar kişinin yüzde 95.3’ü cep telefonu hattına sahip. Sahip internet bağlantısındaki durgunluk da devam ediyor. Dünyada yaşayan toplam nüfusun yüzde 10.8’ine denk gelen 760 milyon kişi sabit geniş bant internet bağlantısı kullanıyor.

Nüfusun internet bağlantısı ve internet servislerine erişimini sağlama konusunda ülkeleri sıralayan rapora göre Güney Kore bu konuda dünyanın en gelişmiş ülkesi. 8.93 puanla listenin ilk sırasında yer alan Güney Kore’yi aralarında Danimarka, İzlanda, Birleşik krallık ve İsveç’in olduğu sekiz Avrupa ülkesi takip ediyor. 2010 yılında listenin 67’inci sırasında olan Türkiye ise bu yıl 5.58 puanla 69’uncu sırada. Erişim, kullanım ve beceri olmak üzere üç farklı alt endeks kullanılarak hazırlanan IDI’a göre Türkiye bu üç alt endekste sırasıyla 79,74 ve 49’uncu sırada. Endekste 40 ülkeyle birlikte Avrupa bölgesine dahil edilen Türkiye, OECD’nin gelişmekte olan ülkeler kategorisinde değerlendiriliyor. Türkiye Avrupa ülkeleri arasında en düşük performans gösteren ülkelerden biri olsa da, dünya genelinde IDI düzeyi açısından orta üst sınıfta yer alıyor.

Ülke Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.