Cemaatlerin birliği, İttihad-ı İslam için önemli

Cemaatlerin birliği, İttihad-ı İslam için önemli

Bursa Bediüzzaman’ı Anma ve Anlatma Platformu destekçilerinden Mustafa Yılmaz, RisaleHaber'e konuştu…

Röportaj: Nurettin Huyut - RisaleHaber

 

Bursa Bediüzzaman’ı Anma ve Anlatma Platformu destekçilerinden Mustafa Yılmaz…

 

Bursa’da yapılan Bediüzzaman Haftası nasıl geçti? Beklediğiniz sonucu elde edebildiniz mi?

 

Biz, aşağı yukarı üç aydır diğer cemaatlerdeki arkadaşlarla bir araya gelmek suretiyle haftada bir bu programın değerlendirmesini, nasıl yapılacağını, kimlere yer verileceğini, müştereken beraber istişare ettik. Ama maalesef ben programda bulunamadım, validemin vefatı münasebetiyle iştirak edemedim.

Ama 23 Mart ile 27 Mart tarihleri arasında yapılan programları yakından takip etme imkânım oldu. 23 Mart günü sergi, akşamında Ahmet Akgündüz Bey’in konferansı, ikinci gün hanımların panelleri, üçüncü gün Şener Dilek Bey’in konuşması, dördüncü gün panel ve plaketlerin verilmesi, akşamı Üstad’ı gören ağabeylerin hatıraları en sonunda da Ulu Cami’nin mevlidi yapıldı. Programların tamamı çok iyi geçtiği konusunda arkadaşlardan sürekli bilgi aldım. Herhangi bir aksaklık olmadan programın devam ettiğini söylediler. Güzel bir program olduğunu düşünüyorum.

 

Peki, ortaklaşa yapılan bir program olması hasebiyle birlik beraberlik içerisinde yapılmasının avantajları neler oldu?

 

Bursa’da bütün cemaatlerin iştirakiyle geniş çaplı bir panel veya sempozyum ile ilgili bir çalışma bu seneye kadar yoktu. Geçen sene Mayıs ayında belediyenin Merinos Kültür Merkezi adı ile açtığı bir yer var. Orada üç tane büyük salon var. İki bin kişiye yakın kapasiteli en büyük olanı kiraladık. O salon yapılıncaya kadar böyle geniş çapta bir faaliyet yapma gibi bir düşüncemiz olsa da bir araya gelip organizesi mümkün olmamıştı.

 

Fakat diğer arkadaşların da Üstad ile ilgili müşterek bir faaliyetimiz olsun arzuları vardı. Ama yer müsait olmuyordu. Kapalı spor salonlarında böyle şey olmaz, diye düşündük. Netice itibariyle bu sene kültür merkezinin en büyük salonu beş gün bize tahsis edildi, tuttuk. Allah emeği geçenlerden razı olsun.

Şurası muhakkak Bediüzzaman Hazretleri gibi tüm grupları toplayacak bir isim etrafındaki faaliyetlerin elbette Müslümanların birlik ve beraberliği açısından ve hep İttihad-ı İslam’ı savunan bir cemaat olarak, grup olarak bizim açımızdan da büyük faydalarını gördük,  inşallah bundan sonra da müşahede ederiz.

 

Önümüzdeki yıllarda da yine devam edecek mi?

 

İnşallah devam ederiz.

 

Bu konuda bir planınız var mı?

 

Düşüncemiz başlangıçta vardı zaten. Böyle bir platform oluşturuldu, diğer arkadaşlarla bir araya gelmek münasebetiyle. Sırf Bediüzzaman ve Risale-i Nur ile alakalı müşterek faaliyetlerimiz böyle devam etsin. Konferanslar olur, sempozyumlar olur, yapacağımız çeşitli faaliyetlerimiz olur. İleriki zamanlarda inşallah bunun formatını tertip edip yaparız. Ama faydalı bir şey olduğunu zannediyorum. Her programın sonunda arkadaşlarla görüştük. Kayda değer bir aksamanın olmadığını ama güzel, müspet tepkiler aldıklarını belirtmişlerdi.

 

 www.RisaleHaber.com