Çare Derneği bu bayram 1 Milyon 100 bin ihtiyaç sahibine ulaştı

Çare Derneği bu bayram 1 Milyon 100 bin ihtiyaç sahibine ulaştı

Çare Derneği, “Bu Kurban Kardeşinle Ol” alt sloganı ile Türkiye ve 15 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdi. Covid-19’a rağmen gerektiğinde 3, 4 aktarma yaparak onları bekleyen, yollarını gözleyen Müslümanlar için uzak ülkelere gitmek için yollara dü

Bayram süresince Çare Derneği’ne vekalet verilen kurbanlar, hisse sahiplerinin isimleri okunarak ve video kaydı alınarak kesildi. Dernek, “Kurbanını seyret” sloganı ile iyi bir organizasyon yaparak bayramın son günü kurban bağışında bulunan binlerce hisse sahibine kurban kesim görüntüleri eksiksiz olarak ulaştırdı. Kesimi yapılan kurbanlarla Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da 65 bölgede yaklaşık 1 milyon 100 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaşmış oldu.

Taliban zulmüne maruz kalan; sağlık, ekonomi ve eğitim alanında istenilen refah düzeyine ulaşamamış Afganistan’ın Mezar-ı Şerif şehrine yakın Nawaabad Ziraat, Kalay-i Hacari, Tahta Pul, Kochay-i Nadir Alimi, Kamar Band Babayadgar ve Kochayi Havoz köylerinde 2.040 aileye; Bangladeş, Myanmar sınırında dünyanın en büyük mülteci kampında iki farklı bölgede 4.200 aileye, Cox’s Bazar bölgesinde 3.100 yetime kurban yardımı yapıldı.
 
Çare Derneği olarak bu yıl ilk defa gidilen, yetersiz beslenme yüzünden hastalıkların hat safhada olduğu Benin’in Djougou, Nadoungou, Parakou ve Nikki bölgelerinde 3.500 aileye, Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Fransız sömürgesindeki Burkina Faso’nun başkenti Vagadugu civarındaki Kouritenga, Dapelogo, Pabre, Manga ve Karpala mahallelerindeki 5.560 aileye kurban yardımı yapıldı.

Çare Derneği’nin kurban için gittiği ülkelerden biri olan Etiyopya’nın Bale eyaletine bağlı bu yıl ilk defa kurban organizasyonu gerçekleştirdikleri Robe’de ve geçen sene de gidilen Robe’ın ilçesi Gasera ile çevre köylerinde toplamda 33.000 aileye, Filistin Gazze’de de 250 aileye kurban yardımı yapıldı. Ayrıca Çare Derneği, Filistin’de kurban bağışında bulunan her bir bağışçının adına bir zeytin ağacı dikilmesi ve yıllar sonra gelen bağışlarla Çare Derneği Zeytin Bahçeleri’nin oluşturulmasının planlandığı bildirildi.

c2.jpg

Moro Müslümanları için de Filipinler’e giden Çare Derneği, Filipinler’in güneyindeki Mindanao Adası’nda bulunan ve çoğunlukla da Moro Müslümanlarının yaşadığı bölgeler olan Marawi, Lanao del Norte, İligan, Zamboanga, Baloi, Cagayan de Oro, Bukidnon ve Basilan’da 10.200 aileye, birçok ülkenin sömürgesine maruz kalmış Kamerun’da da Kousséri, Lougan, Muabbada, Madamdan ve Veceesange’de 15.600 aileye kurban dağıtımı yapıldı. Ayrıca yine Kamerun’da 400 çocuk hediyelerle ve oyuncaklarla sevindirildi.
 
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kenya’da olan Çare Derneği tarafından, Kenya’nın Garissa, Kwela ve Kilifi bölgeleri ve bu bölgelere yakın Silala, Matano Manne ve Maramtu’da ilçe merkezlerinde, yerleşim alanlarında ve toplamda 112 köyde 11.000 aileye, Pakistan’ın 6 farklı bölgesinde Bakhar, Gilgit, Keşmir, Attock, Lahor ve Faisalabad’da şehir merkezleri ve civar köylerdeki 15.360 aileye kurban yardımı yapıldı. 

"Dernek bu yıl bir de Somaliland’ın Bella Gubella ve Galah bölgesinde 6.600 aileye", Galçano bölgesinde Hargeisa Rehabilitasyon ve Yetim Merkezi’nde 750 yetime, Tanzanya’nın Tanga Mjini, Pangani, Mwera, Mkwaja ve Mkinga bölgelerindeki köy ve yerleşim alanlarındaki 33.000 aileye kurban dağıtımında bulundu.
 
Çare Derneği’nin Büyük Yetimhane projesinin olduğu Uganda’nın Kampala ve Kampala yakınlarındaki Sembabule bölgelerinde 24.300 aileye ve yangın yeri olan Yemen’de de iki bölgede de 1.500 aileye kurban dağıtımı yapıldı.

Çare Derneği bu bayram çocukları da unutmadı. Kesilen kurbanların önemli bir kısmını yukarıda ismi anılan ülkelerdeki yetimhanelerde kalan yaklaşık 10 bin çocuğa bağışladı. Ayrıca gidilen köy ve yerleşim alanlarındaki çocuklara bayramlık, şeker ve oyuncaklar dağıttı. Geleceğimize daha güzel daha umutla bakmak için Filistin’de kurban vekaleti veren her bir bağışçı için de bir zeytin ağacı dikilmesini planladı.

c3-001.jpg
 
Çare Derneği bu coğrafyalara sadece kurban eti değil, aynı zamanda yaşam koşullarını daha iyi hale getiren birçok proje ile de destek olduk, olmaya da devam ediyor. Yüzlerce su kuyusu açmanın yanı sıra Burkina Faso, Arakan, Pakistan, Filipinler ve Uganda’daki yetimhaneler ile yüzlerce yetime de ev sahipliği yapıyor. 

Yakın dönemde Uganda’da 500 yetime eğitim verecek yeni bir yetimhanenin açılışına da hazırlanan derneğin bir sonraki adımı Kamerun’da güneşin altında hafızlık yaparken gölgelik isteyen talebelere söz verdikleri Kamerun Hafızlık Okulu’nun temellerini atmak olacaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.