Camide Din Dersi

Camide Din Dersi

İlköğretim Öğrencileri Din Dersini Camide gördü.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki Gazi İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini öğretmenleri Durmuş Ali Etbaş ve Mehmet Adar gözetiminde Demirci Camii'nde işledi. Öğrenciler 'Camiyi Tanıyalım' konusunun daha iyi anlaşılması için okul müdürü Ercan Çiftçi'den alınan izinle camiye götürüldü.

Demirci Camii İmamı Süleyman Yıldırım, öğrencilere camiyi gezdirirek tanıttı. Mihrap, minber, vaaz kürsüsü, mahfil, mahya, minare ve şadırvanın ne olduğunu yerinde göstererek açıklayan Yıldırım, daha sonra müftü, vaiz, imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticilerinin görev ve sorumluluklarını anlattı. Yıldırım, öğrencilerin "Niçin İbadet ediyoruz?" yolundaki sorusuna da, "Allah'a karşı teşekkür görevimizi, sadece sözlerle yerine getiremeyiz. Bu görev, ona ibadet etmekle yerine getirilir" diye yanıtladı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Durmuş Ali Etbaş da, ders kapsamında daha önceki yıllarda öğrencileri kilise, havra ve cemevine götürdüklerini belirtti. Etbaş, "Her dinin kendine özgü mabetleri vardır. Müslümanların mabetleri de camilerdir." dedi.

Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Çifçi de, "Milli Eğitim Temel Kanunu 2'nci maddesinde belirtildiği gibi öğrencilerimizin, beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmesi için her dersin özel bir önemi vardır" dedi.

Ziyaretin sonunda öğrencilerin verdiği bir buket çiçeği alan imam Süleyman Yıldırım da, gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Haberler