Burun estetiği geçirenlere güneş uyarısı

Burun estetiği geçirenlere güneş uyarısı

Uzmanlar, burun estetiği geçirdikten sonraki süreçte güneşte yanmaktan kaçınılmasını öneriyor.

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Koray Coşkunfırat estetik burun ameliyatı geçirenlere efor gerektiren hareketlerden, darbe veya çarpmalardan ve güneşten kaçınmaları uyarısında bulundu.

''Güneşten korunmak gerekiyor''
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğunun iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaştığını kaydeden Coşkunfırat, "Ameliyattan bir hafta sonra kişiler okula ya da çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilirler. Bu süreçte yüksek efor gerektiren hareketlerden 2-3 hafta kaçınmak, 8 hafta süreyle burnu darbe veya çarpmalardan korumak, ovuşturmak ve güneşte yanmaktan kaçınmak gerekiyor" uyarısında bulundu.


Ameliyat sonrası bunlara dikkat edin
"Bu dönem süresince ağızdan nefes alındığı için yeterli sıvı alımı önemlidir. Yudum yudum içilen meyve suyu, su ve hafif içecekler ağızdan nefes almanın neden olduğu ağız kuruluğunu biraz olsun hafifletmeye yardımcı olacaktır. Yumuşak, kolay çiğnenen gıdalar yenilmeli, dudakları nemli tutmak için jel veya dudak kremleri kullanılmalıdır. Tamponların burunda kalma süresini de doktorunuz belirleyecektir. Ayrıca dişler dikkatlice fırçalanmalı ve sadece yumuşak bir diş fırçası kullanılmalıdır. Dudaklar büzülmemelidir.''

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.