Bursa’da Bediüzzaman programları sürecek

Bursa’da Bediüzzaman programları sürecek

Bursa Kültür Vakfı sözcüsü ve Platform Koordinatörü Fikri Pala Bursa Bediüzzaman haftasını değerlendirdi

Röportaj: Nurettin Huyut- Risale Haber

Bu yıl Bursa ilinde bir çok camia bir araya gelerek Platform oluşturdu. 23-27 Mart 2011 tarihlerini Bediüzzaman’ı Anma ve Anlama günleri ilan ederek bir seri etkinlik düzenledi.
Risale Haber olarak bu etkinlikleri siz değerli okuyucularımıza aktarmaya çalıştık. Günlerce öncesinden anonslarını verdik.  Böyle bir haftanın programını duyurduk, sizleri gelişmelerden haberdar ettik.
Ve nihayet hafta bitti, Bursa kendine yakışır bir düzeyde haftayı tamamlayarak bir ilke de imza atmış oldu. Çeşitli gruplar ilk defa Bediüzzaman Haftasında birlikte program yaptılar.

Programlara katılan ve destek veren sivil toplum kuruluşlarının ilgilileri ile görüştük. Bursa Kültür Vakfı sözcüsü ve Platform Koordinatörü Fikri Pala Bediüzzaman haftasını değerlendirdi.

FEVKALADE GURUR VERİCİ BİR TABLO ORTAYA ÇIKTI

Programın kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız?

Bu noktada bizi mutlu eden iki şey var.
Birincisi, Üstad Hazretlerinin cemaatler arasındaki dayanışmayı özellikle istemiş olması münasebetiyle bizim de dört cemaati temsilen dört vakıf kuruluşu olarak hareket etmemiz hem o isteğe uygun oldu hem de herkesi memnun etti ve bayram havası yaşattı.
İkincisi, halkın bu faaliyetlerimize yoğun bir şekilde teveccüh etmesiydi. Salonlar doldu taştı dolayısıyla fevkalade gurur verici bir tablo ortaya çıktı.

Modern bir salonda fevkalade güzel bir organizasyonla başarılı bir hafta geçirilmiş olduk. Bunu bizim söylememiz belki doğru olmaz ama bize gelen yansımalar böyle. Halkın üst düzeyde teveccühü söz konusu. Rakamlarla ifade etmek gerekirse her programa yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Çarşamba günü konferans, Perşembe günü panel, Cuma günü tekrar konferans ve Cumartesi iki panel bir ödül töreni, bu kadar yoğun ve üst üste programlar olmasına rağmen salonlar her seferinde doldu taştı.
Özellikle Cumartesi akşamı özel bir ilgi gördü 6 bin kişilik bir katılım oldu, bir çok kişi salona giremedi ve dışarıda kaldı.

fikri-pala.jpgBU İŞİN İÇİNDEN YÜZ AKIYLA ÇIKMIŞ OLDUK

Bu durumda işe başladığınızda yaptığınız planlama mükemmel bir şekilde yürüdü ve sonlandırıldı diyebilir miyiz?

Evet programımız çok düzenli gitti. 17 kişilik bir icra komisyonumuz var. Bu komisyon dört aydan beri çalışıyordu. Herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için gerekli her türlü tedbir alındı ve çok şükür bir aksama da olmadı. Cenabı Hakk’ın yardımıyla bu işin içinden yüz akıyla çıkmış olduk.

BU PROGRAMI HER YIL PERİYODİK OLARAK YAPACAĞIZ İNŞALLAH

Bundan sonraki dönemlerde veya senelerde bu kabil programlar olacak mı?

Bu programı her yıl periyodik olarak yapacağız İnşallah, onun ortak kararını aldık. Ama bu platform sadece yılda bir kere değil yıl içinde de bazı programlar yapacak. Dediğim gibi her yıl Bediüzzaman Haftası çerçevesinde bir program, bir de ödül töreni düzenlenecek.
Bu yıl film ve belgesel yapımcılarına ödüller verildi. Mesela Hür Adam Filmi, Yolcu Belgeseli, Keşke Olmasaydı Belgeseli, Yaşamak Dediğin Belgeseline, yani dört tane kapsamlı çalışmaya ödül verildi.
Bir de Risale-i Nurun Alemi İslam’daki neşir çalışmalarında büyük gayret gösteren İhsan Kasım Salihi’ye de özel ödül verildi.
Buna 1. Bediüzzaman Ödülleri diye isim verdik bundan sonra bu ödüller her yıl 2. 3. diye devam edecek.

BİZE TAM DESTEK OLAN RİSALE HABER’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bundan sonraki çalışmalarınızda size katılabilecek başka kuruluşlar var mı?

Evet var. Bir kısım cemaat vakıfları ve STK’ları ile görüşmeler yapıyoruz. Bu yıl bazıları ilk olduğu için sanırım müstağni kaldılar ama özellikle Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu var 59 vakıf veya derneğin üye olduğu. Bunlar manevi olarak tam destek verdiler. Her programımıza üyelerini davet ettiler.

Son olarak şunu da özellikle söylemek istiyorum. Bu faaliyetlerimizde bize tam destek olan Risale Haber’e ve Dost TV’ye çok teşekkür ediyoruz. Bizi çok yakından takip edip yardımcı oldular. Onlar da Medya Onur Ödülü’ne layık görüldü. Bir de Cihan Haber Ajanı var. O da yakın ilgi gösterdi hepsine teşekkür ediyoruz.

www.RisaleHaber.com