Bursa Bediüzzaman Haftasına hazır

Bursa Bediüzzaman Haftasına hazır

Platform sözcüsü Fikri Pala "Bursa Bediüzzaman Haftası" hakkında Risale Haber'e bilgi verdi

İbrahim Mert'in haberi:

Bursa Bediüzzaman Said Nursi'yi anmaya hazırlanıyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu "Bursa Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma ve Anlama Platformu" adı altında bir araya geldi.

23-27 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek "Bediüzzaman Haftası" hakkında Risale Haber'e bilgi veren platform sözcüsü Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Fikri Pala, söz konusu birlikteliğin Bursa'da bir ilk olduğuna dikkat çekti. Programın amacının uhuvvetin artmasına vesile olacağını belirten Pala, Bursa'nın bilboardlarında ve yerel medyada duyuru yapacaklarını söyledi.

Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programlar serisi 23 Mart 2011'de Bediüzzaman'ın Barla, Emirdağ ve Kastamonu yılları sergisi ile açılacak. Aynı gün Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün konferansı ile devam edecek.

24 Mart Perşembe günü bayanlara özel bir konferans düzenlenecek. Gülay Atasoy, Şükran Vahide, Rukiye Kaşlıoğlu ve Esra Nuray Sezer'in konuşmacı olarak katılacağı panelin başlığı "Risale-i Nur ışığında aile."

25 Mart Cuma günü Prof. Dr. Şener Dilek konferans verecek.

26 Mart Cumartesi saat 14.00'te ise "Çağımızın Meselelerine Bediüzzaman Said Nursi'den Çözümler" konulu panel düzenlenecek. Safa Mürsel'in yöneteceği panelde Thomas Michel, Prof. Faris Kaya, Prof. Yunus Çengel, Prof. Ahmet Battal ve Mustafa Hacet konuşacak.

Aynı gün akşamı ise Bediüzzaman'ın hayattaki talebeleri ve son şahitler konuşacak. Yoğun ilgi görmesi beklenen programa Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı, Abdülkadir Badıllı, Said Özdemir, Salih Özcan, Ahmet Aytimur, Mahmut Çalışkan katılacak. Programı ihsan Atasoy yönetecek.

5 günlük program 27 Mart Pazar Bursa Ulu Camiinde öğle namazından sonra okunacak Bediüzzaman Mevid'i sona erecek.

www.RisaleHaber.com

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri