Bu yılın oruç fidyesi belirlendi

Bu yılın oruç fidyesi belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 yılı fidye ve fitreyi günlük 11.5 lira olarak belirledi. Geçen yıl bu miktar 10 TL olarak açıklanmıştı.

Kayseri Müftü Vekili Galip Koçer, 'oruç fidyesi' ve fitrenin yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan 'mali ibadet' olarak değerlendirildiğini vurguladı. Koçer, bu ramazan ayında zorunlu olarak oruç tutamayanların günlük oruç fidyesi veya sadaka-ı fıtır günlük bedelinin 11.5 TL olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sadaka-ı fıtır ve oruç fidyesi ödeyen Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası (fitre) ve fidye, zekattan farklı olarak, yerine getirilir. Fıtır sadakası müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından verilmektedir. Ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartlarını ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak; 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede, sadaka-i fıtır ve günlük fidye miktarının 11.5 lira olarak belirlenmiştir. Bu miktar en alt sınırdır. Güce yeten ve durumu iyi olan daha fazla verebilir. Yani, üst sınırı yoktur."

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.