Bu markette her şey ücretsiz

Bu markette her şey ücretsiz

Diyarbakır'da hayırseverlerin desteğiyle kurulan markette, ihtiyaç sahipleri elbiseden gıdaya, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına kadar her şeyi ücretsiz alabiliyor.

Beşir Derneği Diyarbakır Temsilciliğince Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi'nde kurulan "paylaşım noktası" olarak adlandırılan markette, muhtaç olduğu belirlenen vatandaşlar ihtiyaçlar doğrultusunda istediği ürünleri alabiliyor.
 
Her yaş ve bedene uygun kıyafetlerinin yanı sıra gıda malzemelerinin temin edilebildiği market, hayırseverlerle yoksullar arasında köprü görevi görüyor.
 
Beşir Derneği Diyarbakır Temsilcisi Hamza Bakır yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 248 şube ve 22 paylaşım noktasıyla muhtaç ailelere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Kentteki "paylaşım noktasının" bir süredir hizmet verdiğini anlatan Bakır, "Belirlenen ailelerin sosyal incelemelerini yapıyoruz. Esnaftan, muhtardan bilgi alıyoruz. Yardıma ihtiyaç olduğuna kanaat getirirsek her ay düzenli şekilde marketten faydalanmasını sağlıyoruz. Paylaşım noktası olarak tanımladığımız marketlerde para değil 'dua' geçiyor. Mağdur vatandaşlarımız istedikleri ürünü beğenerek alıyorlar" diye konuştu.
 
Bakır, vatandaşların talepleri ya da dernek ilgililerinin araştırmaları sonucu yardımlardan faydalanacak kişilerin listesinin oluşturulduğunu belirterek, ailelerin geliri ve nüfus durumuna göre adlarına tanımlanan puanlar kadar marketten ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.
 
Bakır, hayırseverlerin derneğe bağışladıkları farklı yardımları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, terör mağduru 240 aileye de ev mobilyasından gıdaya kadar destekler verdikleri ifade etti.

TRT Haber 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum