Bu akademisyenler Said Nursi'yi yazdı diye Şerif Mardin’i dışlamadı mı?

Bu akademisyenler Said Nursi'yi yazdı diye Şerif Mardin’i dışlamadı mı?

Keşke atomu yarıp içine yazı yazmalarına engel olunduğu için bir bildiri yayınlayıp haklarında soruşturma açılsaydı da “bilim adamları baskı altında” diyebilseydik

Risale Haber-Haber Merkezi

1128 akademisyenin bildirisini eleştiren Yeni Akit yazarı İbrahim Bekiroğlu, akademisyenlerin bilimden ziyade siyaset ile ilgilendiğini Said Nursi örneği ile açıkladı.

"Hem teröriste akıl hocalığı yapan hem de terörü meşrulaştıran bildiriye akademik özgürlük diyorlar" diyen Bekiroğlu, "Akademik özgürlük;  bilim adamının yaptığı bilimsel çalışmalarının önündeki tüm engellerin kaldırılarak çalışmaların devamı ve başarısı için özgür bir ortam oluşturulması demektir. Keşke atomu yarıp içine yazı yazmalarına engel olunduğu için bir bildiri yayınlayıp haklarında soruşturma açılsaydı da “bilim adamları baskı altında” diyebilseydik.  Tıpkı Galileo’nun “dünya dönüyor” demesi yüzünden mahkum edilmesi gibi. Ama öyle değil" şeklinde yazdı.

Bizim akademisyenlerimiz dediği grubun siyaseti bilimden daha iyi bildiğine dikkat çeken Bekiroğlu, Said Nursi'den örnek verdi:

"Yerli ve yabancı gazetelerde bildiri yayınlatıp ülkelerini şikayet ederler ama yabancı bilimsel dergilere makale sokamazlar. Nobel ödülü alan Mardin’li Aziz Sancar’ı bile bilimle değil ideolojiyle yargılayacak kadar bağnazdırlar. Bir diğer dünyaca ünlü akademisyen Şerif Mardin’i de Bediüzzaman Said Nursi hakkında kitap yazdığı için dışlamadılar mı? Dışladıkları Prof. Mardin Amerika’da sayılı sosyologlardan oldu.  Belki de bilimsel araştırma yapmak yerine Mardin’deki terör üzerinden siyaset yaptıkları için içlerinden iyi hocalar çıkmıyor." 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum