Borçların üstünü çizin

Borçların üstünü çizin

Araç muayenesini geciktirenler, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat! Bu borçlardan kolayca kurtulmak için süreç işliyor. 5 tarihi aklınıza yazın, fırsatı kaçırmayın

1- ARAÇ MUAYENESİNDE SON GÜN 30 HAZİRAN 

Araç muayenesini geciktirenlere gecikme cezasında önemli bir indirim imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için tanınan süre 30 Haziran'da sona eriyor. TÜVTÜRK'ün verdiği bilgiye göre, uygulama ile, 11 Eylül 2014'ten önce araçlarını muayene yaptırmamış kişiler, geç kaldıkları her ay için muayene bedelinin yüzde 5'i oranında ceza ödemekten kurtulacak.

Ceza bedeli aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi 30 Haziran'a kadar muayene yaptırdığı takdirde 100 TL yerine 18 TL ödeme imkanı yakalayacak. 

2- PRİM BORCU 31 TEMMUZ'DA SİLİNİYOR 

Bağ-Kur'lulara prim borcundan kurtulma imkanı veren düzenleme için süreç işliyor. 30 Nisan itibariyle 12 ay ve daha fazla prim borcu olanlar, 31 Temmuz'a kadar bu sürelere ilişkin ödeme yapmazlarsa otomatik olarak borçları silinecek, hizmetleri dondurulacak. Ayrıca beklemek istemeyenler hemen dilekçe ile SGK'ya başvurup imkandan yararlanabilecek. İleride ödeme yapılarak durdurulan sürelerin tamamı canlandırılabilecek.
Uzmanlar, silinecek Bağ-Kur sürelerinden hepsine ihtiyacı olmayanlara, 31 Temmuz'a kadar ihtiyacı olan kadarını ödemesini öneriyor. Çünkü ileride ihtiyaç olduğunda, silinen sürenin tamamını canlandırmak gerekecek. Borcunu daha önce çıkan yapılandırmalardan yararlanarak taksitlendirenler de dilekçe ile uygulamadan yararlanabilecek. 

3- GSS'DE 3 ÖNEMLİ TARİH VAR 

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlara da borçtan kurtulma ya da azaltarak yapılandırma imkanı getiren düzenleme için 3 önemli tarih var. Son başvuru tarihleri, gelir testi için 30 Eylül, yapılandırma için 2 Kasım, ilk taksit ve peşin ödeme için 30 Kasım... Hiç gelir testi yaptırmadığı için en yüksek tutardan borç çıkarılanların 30 Eylül'e kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına test için başvurması gerekiyor. Yapılan gelir testinde aile içindeki kişi başı geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az olanların borcu silinecek. Eğer gelir bu rakamın üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geçmişe yönelik olarak hesaplanacak

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.