BM'den Türkiye'ye "Kamu Hizmetleri" ödülü

BM'den Türkiye'ye "Kamu Hizmetleri" ödülü

Türkiye, AFAD'ın Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi (AFKEN) projesi ile "Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Birleşmiş Milletler (BM) Kamu Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye, "Kamu Hizmetlerinde Yeniliği Geliştirmek ve Teşvik Etmek" amacıyla dünya genelinde verilen ödüllerde birincilik ödülüne layık görüldü.

Birleşmiş Milletler, Kamu Hizmeti Forumu kapsamında 18 ülkeden 22 kuruluş arasından ödüle layık görülen ülkeleri açıkladı.

Buna göre, Türkiye, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi (AFKEN) projesiyle "Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi" kategorisinde birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi (UNDESA) sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo, yaptığı açıklamada, "Ödüller, dünyanın dört bir yanında vatandaşlara daha iyi hizmet götürmeye ve insanların hayatlarını iyileştirmeye yönelik birçok yaratıcı girişime vurgu yapıyor. Etkin kamu yönetiminin en iyi örneklerinin uluslararası platformlara taşınmasını sağlıyor" dedi.

Farklı kategoriler arasında değerlendirilen projeler arasında Tayland’da riskli hamilelik yaşayanların sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanması, Endonezya’da marjinalleştirilmiş kesimlere hizmetlerin arttırılması, İspanya ve Fransa’da toplumsal cinsiyet eşitliği, Filipinler’de özel ihtiyaçları olan gençlere yönelik eğitim, Hindistan’da hijyen tuvaletlere erişimin arttırılması, Güney Kore’de yoksul kesimlere güneş enerjisi sağlanması, Etiyopya’da konut yapımı gibi projeler yer alıyor. 

Kolombiya’nın Medellin şehrinde bugün,  "2015 Sonrası Kalkınma Gündeminin Hayata Geçirilmesinde Yaratıcı Kamu Hizmetleri" teması ile başlayan forum, yarınki ödül töreniyle son bulacak.

Üç gün sürecek forumun, hükümet yetkilileri ve ilgili diğer taraflara tecrübelerini ve en iyi uygulamalarını paylaşacakları bir ağ oluşturma imkanı da sağlayacağı ifade ediliyor.

Dünya genelinden bakan, üst düzey bürokrat, sivil toplum temsilcisi, akademisyen, özel sektör, bölgesel ve uluslararası kuruluşlardan yaklaşık 800 katılımcı forumda bir araya geliyor. Forumda oturumların yanı sıra çalıştay ve uzman grup toplantıları, sergiler ve çalışma gezileri gibi etkinlikler de yer alıyor.

UNDESA’nın BM Kalkınma Programı (UNDP) ve BM Kadın Birimi (UN Women) ile ortaklaşa düzenlediği forum ve ödül törenine Kolombiya ev sahipliği yapıyor. Ödül alan diğer ülkeler ise şöyle:

Birincilik ödülleri: Türkiye, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ekvator, Estonya, Güney Kore, Hindistan, İspanya, Kenya, Meksika, Singapur, Tayland.

İkincilik ödülleri: Brezilya, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Fransa, Letonya, Tayland.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.