BM Temsilcisi: İslam karşıtlığı virüsü Kovid-19 gibi yayılıyor

BM Temsilcisi: İslam karşıtlığı virüsü Kovid-19 gibi yayılıyor

Kovid-19 krizi ekonomik veya finansal bir kriz değildir. Bu bir insani krizdir

Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, nefret söylemi, ırkçılık, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığına dair bir virüsün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gibi yayıldığını belirterek "Bu yeni gerçekliğe karşı en iyi savaş, en iyi aşı; kültürleri, dinleri, etnik kökenleri, durumları ne olursa olsun insanları bir araya getirmektir." dedi.

Moratinos, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) vesilesiyle Antalya'da bulunduğu sırada AA muhabirlerine değerlendirmelerde bulundu.

Moratinos, nefret söylemi, ırkçılık, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığıyla mücadeleye ilişkin ise yeni tip koronavirüs sürecinden çıkarılması gereken dersleri işaret etti.

Salgını "Büyük bir şok, bir tsunami" diye niteleyen Moratinos, virüsün sağlığın yanı sıra ekonomik ve sosyal hayatı da etkilediğine dikkati çekti.

Moratinos, şunları kaydetti:

"Bunun yanında nefret, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, İslam düşmanlığı, antisemitizm virüsü bize daha da fazla bulaştı. Dolayısıyla Kovid-19 krizi ekonomik veya finansal bir kriz değildir. Bu bir insani krizdir. İnsanlığın bu yeni krizler karşısında ayaklanması gerekir ve bu yeni gerçekliğe karşı en iyi savaş, en iyi aşı; kültürleri, dinleri, etnik kökenleri, durumları ne olursa olsun insanları bir araya getirmektir."

ADF'de "İnsanlık uyanmalı çünkü bizi insan yapan değerler, insanlık tehlikede." mesajı verdiğini anlatan Moratinos, "Robot değil, insanız. Her birimizin farklılığını, çeşitliliğini kabul ederek birlikte yaşamak zorundayız." diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.