Bisikletle 76 il dolaşacak

Bisikletle 76 il dolaşacak

“Barış İçin Pedalla” sloganıyla bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek amacıyla Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit, Beylikdüzü’nden Foça’ya 20 günde vardı.

Günde ortalama 130 km pedal basan bisikletçi Meriç Şehit, trafikte biz de varız diyerek bisikletin de yollarda kullanılan bir ulaşım aracı olduğunu ve motorlu araç kullanan sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Bisiklet turu boyunca 76 il, 489 ilçe dolaşacak olan Meriç Şehit bisikletle 7580 km yol gidecek.
Beylikdüzü’nden Foça’ya 20 günde varan Şehit, kendisine sponsor olanlar tarafından yardım ihtiyacı olan çocukların da okutulduğunu söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Meriç Şehit’i Foça’da misafir etmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Meriç, bisiklet sürücüleri için çok önemli bir görev üstlenmiş. Bisikletin de ulaşım aracı olduğunu ve can taşıdığını vurgulamak için bu projeyle yola çıkmasından ötürü kendisini kutluyor ve turunda başarılar diliyorum” dedi ve Foçamız’da da bisiklet yolları konusunda çalışmalar olduğunu belirtti.  

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.