Birlikte okuma en verimli okuma şeklidir

Birlikte okuma en verimli okuma şeklidir

Lekesiz, hem toplu okumaların hem de tekil okumaların insana çok şey kattığını vurguladı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yazar Ömer Lekesiz, "Tekil okuma Batılı bir okuma biçimi, çoğul okuma ise biz Doğululara mahsus en verimli okuma şeklidir" dedi.
 
Dünya Bizim sitesinden Hatice Ebrar Akbulut'a konuşan Lekesiz, hem toplu okumaların hem de tekil okumaların insana çok şey kattığını vurgulayarak, "Tekil okuma Batılı bir okuma biçimi, çoğul okuma ise biz Doğululara mahsus en verimli okuma şeklidir" dedi. Lekesiz, tekil okumaların da ancak bir çoğunlukla paylaşıldığında kıymetlendiğini ifade etti. 
 
"Belli dönemlerde belli okumalar" yaptığını söyleyen Lekesiz, "Sürekli okuyordum, elime ne geçerse, ne olduğuna bakmaksızın, bu benim ne işime yarar demeksizin okuyordum. Okumalarım bana düşünsel, siyasal, sanatsal bir bakış açısı kazandırdı. Lisedeyken yaptığım okumalar öyle bir doygunluk sağlamıştı ki bana, üniversite öğrenimi bir anda gözümde küçülüvermişti." dedi. Okuma noktasında son derece hassas ve titiz olduğunu söyledi.
 
“Gençlere okuma konusunda ne önerirsiniz” sorusuna ise Lekesiz, "Okuma konusunda ciddî ve tutarlı olsunlar. Neyi, niçin okuduklarını bilsinler. Serseri okumalar değil, bilinçli okumalar yapsınlar. Kendi iç üniversitelerini kursunlar. Metodik okumalar yapmak zorunludur, bunu da ihmal etmesinler" cevabını verdi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum