Birçok hastalığa deva: hacamat tedavisi

Birçok hastalığa deva: hacamat tedavisi

​Başta bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan hacamat yöntemi, 4 bin yıldan bu yana dertlere deva olmaya devam ediyor.

Arapça anlamıyla "emmek" veya "normal formuna döndürmek" anlamına gelen hacamat, uygun zamanlarda ve düzenli olarak yapılmak suretiyle vücut içerisindeki ağır metallerin, toksinlerin, kullanılan ilaç ve gıdaların biriken yan etkilerinin dışarıya atılma yöntemidir.

Hacamatın tarihsel süreci hakkında bilgi veren Haccam/Hacamatçı Fırat Özel, bu yöntemin 4 bin yılı aşkındır uygulandığını belirtti.

Özel, "Hacamat, insan vücudundaki toksinlerin ve zararlı maddelerin vakumlanarak dışarı atılma yöntemidir. Gerçek manada insan vücuduna ve sağlığına olan faydalarından dolayı Peygamber Efendimiz de (sallallahu aleyhi ve sellem) bunu tavsiye etmiş ve uygulamıştır. Peygamber Efendimizden (sallallahu aleyhi ve sellem) sonra gerçek tıp alanında da İbn-i Sina gibi büyük hekimler hacamatı önermiş ve tavsiye etmişlerdir." dedi.

"Hacamatın sünnet olan günlerde yapılması tavsiye edilir"

Bu tedavi yönteminin Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) sünneti olması hasebiyle belli günlerde yapılmasının daha da fayda sağlayacağının altını çizen Özel, şu ifadeleri kullandı:

Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) hacamat yaptığı belli günler vardır. Özellikle Hicri ayın 17, 19 ve 21'inci günlerinde yapılması tavsiye edilir. Bunlar arasında gün olarak da pazar, pazartesi, salı ve perşembe günleri yapılması önerilir. Çarşamba günleri mekruh olduğundan dolayı hacamat yapılmaz. Cuma ve cumartesi günlerinde hacamat yapmakta herhangi bir beis olmamakla beraber sünnet olmadığından dolayı genelde yapmıyoruz. Ama hacamat konusunda özellikle sünnet günlerine riayet edilmesini tavsiye ediyoruz.
Hacamatın şifa niyetine uygulandığı hastalık ve şikâyetleri sıralayan Özel, "Başta bel ve boyun fıtıkları olmak üzere migren ve sinüzit, eklem ağrıları, romatizma, göz hastalıkları, varis ve daha birçok hastalık için bir tedavi yöntemi olarak görülüyor. Bu alanda yıllardır yaptığımız hacamat tedavilerinde bu hastalıklara yüzde 80 oranında fayda verdiğini görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

"Hacamat tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendirir"

Hacamatın insan bedenine faydalarını anlayabilmek için önce insanın vücut yapısının bilinmesi ve özellikle bağışıklık sisteminin nasıl olduğunun anlaşılması gerektiğini söyleyen Özel, "Bağışıklık sistemi nedir? veya hacamatın buna ne kadar faydası var? Bunu öğrenmem lazım. Bağışıklık sistemi, canlıdaki hasarlıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan, vücuda zarar veren yabancı maddelerden koruyan bir sistemdir. Aslında bağışıklık sistemi bir kalkandır. İnsanları her türlü mikrop ve hastalıklardan koruyan, Allah-u Teâlâ'nın adeta insan vücuduna verdiği bir savunma mekanizmasıdır." diye belirtti.

İnsan vücudunun günlük yaşam içerisinde virüsler, bakteriler ve kanserojen maddeler gibi birçok zararlı etkenle karşı karşıya kalabildiğini hatırlatan Özel, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Birçok virüs, yiyip içtiklerimizden vücudumuza geçebiliyor. Böyle bir durumda yaşamın devam edebilmesi ya da hastalanmamak için bu maddelerle savaşmak gerekir. Bağışıklık dediğimiz immun sistemi de bu noktada devreye giriyor. Bu maddelerin vücudumuza verebileceği zararları yok etmeye çalıştığı için hayatımız açısından bağışıklık sistemi çok önemlidir.

Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı etkili olduğuna dikkati çeken Özel, "Hacamat, bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli etkenlerden biridir. Peygamber Efendimiz de (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şeriflerinde hacamata değinmiştir. Hacamatın Covid-19 veya soğuk algınlığı gibi virüs ve bakterilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır." diyerek hacamatın önemini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.