Bir ilk: Cezaevinde hafız oldu, resmi icazet töreni düzenlendi

Bir ilk: Cezaevinde hafız oldu, resmi icazet töreni düzenlendi

Cumhuriyet savcısı, il müftüsü, vali, milletvekili törende hazır bulundu

Konya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Abdülkadir Geylani Tekgöz'ün hafızlık eğitimini başarı ile tamamlamasından dolayı, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Müftülüğünce 'Hafızlık İcazet Merasimi' düzenlendi. Cezaevinin konferans salonunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kurum hükümlü ve tutuklularının hazırladığı 'Hadis Demeti Sunumu' gerçekleştirildi. Programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, cezaevinde vaizlerin her gün koğuşlara da girmek suretiyle Kur'an-ı Kerim'in öğretilmesi, İslam'ın temel esaslarının, ibadet esaslarının öğretilmesi, İslam ahlakının öğretilmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

İnfaz kurumunda yaklaşık bin 800 hükümlü olduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise "Şahit olduğum ve burada bulunmaktan dolayı da gurur duyduğum ilk defa bir hafızlık icazet törenine burada nasip oldu. Dolayısıyla sizlerle beraber bu anı paylaşmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da "Türkiye'de yapılan ilk törenlerden birisi bu. Bir hükümlü kardeşimizin hafızlığını tamamlayıp, icazet alma töreni. Konya'ya yakışan bir tören" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen ise "Ben çok icazet merasimine katıldım, çok da ceza evine gittim, çok programa katıldım ama ilk defa bir ceza evinde bir icazet törenine katılıyorum. Emeği geçenlerden, destek verenlerden, dua edenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Kardeşimiz hafızlığı tamamlamış, tebrik ediyorum. Kolay bir şey değil. Gerçekten takdir edilecek bir şey. Toplumumuzun çok büyük bir kesimi bu kabiliyete, bu zekaya ve bu sonuca ulaşabiliyor. Onun için tebrik ediyorum canı gönülden. Fakat arkadan gelen olduğunu söyledi başsavcımız. İnşallah bu sayı artarak toplumumuza ileride çok faydalı olacak, etrafını da aydınlatacak arkadaşlarımızda bu vesileyle yetişmiş olurlar" ifadelerini kullandı.

Hafız oldu cübbesini giydi

Konuşmaların ardından hafız olan Abdulkadir Geylani Tekgöz'e, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen tarafından cübbesi giydirildi. Ardından Abdulkadir Geylani Tekgöz, "Rabbimin izni ile Kur'an-ı Kerim'i zihnimde taşımakla şereflendirildim. Kim derdi ki cezaevi benim Rabbim ile buluşma noktam olacak. Şerre hayrı gizleyen emrini önce zihnime sonra gönlüme nakşeden Rabbime sonsuz şükürler olsun" diyerek duygularını dile getirdi. Hafızlık cübbesini giyen Abdulkadir Geylani Tekgöz, törene katılan anne ve babasının da ellerini öptü.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum