Berat kandili hangi gün? Berat Kandili tarihi 2017

Berat kandili hangi gün? Berat Kandili tarihi 2017

Mayıs ayının başlaması ile birlikte, Ramazan öncesi son kandil olan Berat Kandili için geri sayım da başladı. Berat Kandili tarihi tüm Müslümanların merak konusu. 2017 Berat Kandili hangi gün idrak edilecek? Berat Kandili ne zaman?

2017 Üç Ayların içinde ilerliyoruz. Ramazan için kısa bir süre kala, Ramazan öncesi son kandil olan Berat Kandili için geri sayım başladı. Milyonlarca Müslüman vatandaş, Berat Kandili ne zaman? sorusunun cevabını arıyor. Berat Kandili tarihi haberimizde...

Berat Kandili, diğer tüm kandiller gibi vatandaşlarımızın ibadet ve dua ile geçireceği bir gece olacak. Kandil günleri dinimizce pek ehemmiyetlidir. Bu gece için günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rızasını kazanma çabası ile sıkça namaz kılınacak, gün içinde oruçlar tutulacak, Kur'an-ı Kerimler okunacak, Mü'minler geceyi camilerde geçirecek.

İslam Ümmeti'nin hep birlikte idrak edeceği 2017 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili'ne kaç gün kaldı? İşte merak edilenlerin yanıtları...

Berat Kandili Tarihi 2017

11 Ayın Sultanı Ramazan için az bir süre kala, bu mübarek ay öncesi son kandil olan Berat Kandili heyecanla bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre Berat Kandili;

10 Mayıs 2017 Çarşamba gecesi ihya edilecek. Bu tarih Hicri olarak Şaban Ayı'nın 14.Gecesi'nin 15.Gününe bağlandığı vakte denk gelmektedir.

2017 Berat Kandili'ne sadece 7 gün kaldı.

Berat Kandili nedir?

Berat kelimesi elbette ki Arapça bir kelimedir. Bu kelime mana olarak temizlenmek demektir. Berat Gecesi bazı yerlerde Rahmet Gecesi olarak da anılır.

Berat Kandili'nin en önemli özelliği, bu gecede edilen tövbelerin kabul edilme olasılığının çokça yüksek olmasıdır. Zaten isminin de "temizlenmek" olmasının nedeni budur.

Berat Kandili'nin bir diğer özelliği ise Ramazan Ayı'nın habercisi olmasıdır. Bu nedenle Berat Kandili dinimizce çok önem verilen bir gece olma özelliği taşır.

Berat Kandili veya Berat Gecesi'nde bir yılın tüm Amelleri deftere yazılır. Bu da Mü'minlerin yüce yaratıcımız Allah'tan af dilemek için son bir şansıdır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.