Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili nedir?

Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili nedir?

Ramazan Ayı'nın habercisi olan Berat Kandili tüm İslam Alemi için heyecanla bekleniyor. Berat kandili hangi gün? Berat Kandili'ne kaç gün var? soruları sıkça soruluyor. Berat Kandili nedir? sorusunun cevabı haberimizde.

2017 Üç Aylar içindeyiz.  Bu mübarek üç aylar içinde pek çok önemli dini gün ve gece bulunmaktadır. Şaban Ayı içindeki en önemli gün ise Berat Kandili'dir. Berat Kandili İslam Alemi'nde Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak bilinmektedir. Peki Berat Kandili hangi gün? Berat Kandili ne zaman? 2017 Berat Kandili tarihi haberimizde.

İslam Dini'nde Kandil Gecelerine bir hayli değer verilir. Kandil gecelerinde Müslümanlar bolca ibadet ederler ve günahlarının bağışlanması için Kainat'ın yaratıcısı yüce Allah'a yakarırlar. Duaların ve hayırlı işlerin sıklaştığı Kandiller Müslümanların bayramlarıdır. Bu nedenle Berat Kandili de Müslümanlar için son derece önemlidir.

2017 Berat Kandili tarihi için çok kısa zaman kaldı. Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki farktan ötürü her yıl dini gecelerin tarihleri değişmektedir. Bu nedenle Berat Kandili ne zaman? sorusu soruluyor.

islam-aleminden-mevlit-kandili-manzaralari-foto_56176_6.jpg

Berat Kandili hangi gün?

Şaban Ayı içinde olduğumuz şu günlerde Berat Kandili gelip çattı. Mü'minlerin hep birlikte coşku ile karşılayacağı, duaların ve ibadetlerin göğe ulaşacağı, Kur'an-ı Kerim'lerin okunacağı ve müslümanların bir arada olacağı Berat Kandili;

10 Mayıs 2017 Çarşamba gecesi olacak.

Berat Kandili'ne sadece 2 gün kaldı. Ramazan öncesi son kandil berat kandili'dir.

Berat Kandili nedir?

Berat Kandili İslam Dini'nde Ramazan Ayı'nın habercisi olarak bilinmektedir. Son derece kıymetli dini günlerden biri olan Berat Kandili bağışlanmayı ve arınmayı ifade etmektedir.

Berat kelime manası olarak Arapça; 'Temize çıkmak, arınmak' manasına gelmektedir. Berat Gecesi Mü'minlerin günahlarının affı için büyük bir fırsattır. Zira bu gece Amel Defterleri yazılmaktadır. Bu nedenle Berat Kandili aynı zamanda Rahmet Kandili manasına gelmektedir.

Berat Kandili her sene Şaban Ayı'nın 14.gününü 15.gününe bağlayan gece ihya edilir.

Berat Kandili'nde tevbe ve istiğfar etmek çok önemlidir. Bu gece inananların günahlarının bağışlanması için büyük bir kapı aralanır. Ayrıca gece boyu ibadet etmek de çok kıymetlidir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.