'Beni görmeye gelmeyin' diyen Bediüzzaman para verdi

'Beni görmeye gelmeyin' diyen Bediüzzaman para verdi

“Kardeşim yüzüme bakılmasına müsaade etmiyorum ben.” dedi. Utanarak önüme baktım

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ile görüşen son şahitlerden Ali Haydar Morgül ağabeyi vefat yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 1938'de Rize'de doğan Haydar ağabey 28 Ocak 2018'de İstanbul'da vefat etti.

Haydar Morgül ağabey, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini ziyareti Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor kitabında şöyle anlamıştı:

“ÜSTAD ASKERÎ ELBİSE İLE KABUL ETMİYOR”

"Üstad’ı 1955 senesinde Galip Gigin ile beraber ziyaret ettik. Üstad Hazretleri Isparta’daydı. Galip Gigin’le İstanbul’un ilk dersanesi olan Süleymaniye Kirazlımescid 46 nolu dersaneden tanışıyoruz. Isparta’ya vardık, Üstad’ın evine gittik, zili çaldık, Bayram Ağabey çıktı. Bir de bir asker gelmiş ziyarete. Resmi elbisesi vardı üzerinde. Bayram Ağabey “Üstad askerî elbise ile kabul etmiyor.” dedi. Bize göz kırparak işaret verdi; “Üstad şimdi müsaid değil.” dedi. Biz o askere “Gidelim madem, Üstad kabul etmiyormuş.” dedik ve kapıdan beraber ayrıldık. O askeri gönderdik, biz tekrar geri döndük.

ÇALIŞMADIĞIN ZAMAN AHMET AYTİMUR TAYINATINI VERSİN

Üstad’ın yanında Zübeyir, Bayram, Ceylan, Tâhirî Ağabeyler vardı. Üstad’ın odasına girdik, elini öptük, yere oturduk. Zübeyir Ağabey tercümanlık yaptı bize. Üstad biraz rahatsız gibiydi. “Ne iş yapıyorsunuz?” diye sordu. Ben, “Marangozluk yapıyorum.” dedim. “Yapabildiğin kadar yap. Çalışmadığın zaman Ahmet Aytimur tayınatını versin.” dedi. Ahmet Ağabeyle şakalaşıyoruz bazen. Şaka olsun diye hatırlatıyorum. O da “Dersanede kal da vereyim.” diyor şakadan.

BÜTÜN MASRAFLARINIZI BENİM VERMEM LAZIM

Üstad’ın sarıkla oturuşu, sanki bir Asr-ı Saadet Müslüman’ı ile karşılaşmışız gibi gelmişti bize. Odasında çeşitli meyveler asılıydı. Bir ara Üstad’ın mübarek simasını seyrediyordum. “Kardeşim yüzüme bakılmasına müsaade etmiyorum ben.” dedi. Utanarak önüme baktım. Üstad “Bütün masraflarınızı benim vermem lazım. Gelmek için masraf ediyorsunuz.” dedi. Sonra “Beni görmektense bir defa bile Risale-i Nur’dan okusanız, beni on defa görmekten daha faydalı olur.” dedi. Bize ellişer kuruş para verdi. Orada bir sandık vardı, içinde de kitaplar. Marangoz olduğum için Zübeyir Ağabey bana açtırdı o sandığı. Sandık çiviliydi. Sonra çıktık geldik tekrar İstanbul’a.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum