Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Ahmet Avşar vefat etti

Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Ahmet Avşar vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Nevşehir’in Nar kasabasında 1928'de doğan Ahmed Avşar ağabeyin cenaze namazı bugün öğle namazının ardından Nevşehir merkezde kılındı. Ardından doğduğu Nar kasabasındaki aile mezarlığına defnedildi.

Ahmet Avşar ağabey, Bediüzzaman'ı nasıl ziyaret ettiğini Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor kitabında şöyle anlatmıştı:

"Nevşehir’in hemen yanı başında iki kilometre mesafede bulunan Nar kasabasında 1928 yılında doğmuşum. Aslımız Şam’dan gelme… Mesleğim Manifaturacılıktır.

1948 yılında Artvin’in Borçka ilçesine askerliğimi yapmak için gittim. Allah nasip etti beni orada yazıcı olarak ayırdılar. Orada Maçkalı Lütfeddin Eyüpoğlu vardı, o bana bir Sebilürreşad mecmuası verdi. Üstad Bediüzzaman’ı ilk defa orada resminden görmüş oldum. Eşref Edip’in Bediüzzaman’ı anlatan yazısını okuyunca orada Üstad’a bağlandım.

Askerden terhis olunca memleketim Nar’a geldim Nakşî Tarikatına devam ediyordum. 1956 başlarında Astsubay Hasan Okur bana Risale-i Nur kitaplarından verdi, Nar’da evinde ders başlattı, ben de o derslere gidiyordum, akrabalarıma da duyurmaya başladım.

Üstad Bediüzzaman’ı 1957 senesinde, Isparta’da, Nevşehirli esnaf arkadaşım Mustafa Kurugüllü ile beraber ziyaret ettim. Karnımız açtı, Üstad bize tayınat olarak ekmek ve zeytin teberrük etti. Anne ve babamı da duasına dâhil ettiğini söyledi. Bir de Üstad bize, Ankara’da Risalelerin matbaalarda tab ettirilmesi için çalışan Said Özdemir’e verilmek üzere emanet bir para verdi. Biz dönüşte Ankara’ya uğradık ve emaneti Said Özdemir’e teslim ettik. (Hasan Okur Ağabey bu paranın 600 lira olduğunu söyledi.)"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum