Bediüzzaman'ın eserlerini okumaya davet ediyorum

Bediüzzaman'ın eserlerini okumaya davet ediyorum

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesince, vefatının 55. yılında Bediüzzaman Said Nursi için anma etkinliği düzenlendi.

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesince, Vefatının 53. Yılında Üstad Bediüzzaman Hazretleri Seyyid Ahmed Bedevi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun Konferans Salonunda dualarla anıldı. 

“Ben acele ettim kışta geldim, sizler Cennet-âsâ bir baharda geleceksiniz” diye müjde veren zamanın güzel insanı, yakın tarihin en büyük İslam âlimlerinden biri olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 53. yılında da dualarla anılan programa konuşmacı olarak Eğitimci Halil Batur Hoca katıldı. 

Sunuculuğunu yurt öğrencilerinden Sinan Yaşar’ın yaptığı programda Bedrettin Gündüz’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. 

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hayatının anlatıldığı slâytla devam edildi. Daha sonra yurt öğrencilerinden Muzaffer Yiğit’in Üstad Hazretlerinin yaptığı duayı okumasıyla duygulu anlar yaşandı. 

Konuşmacı olarak katılan Eğitimci Halil Batur Hoca, ömrünü iman ve Kur’an’a adayan Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin halkın uyanışı için verdiği mücadele ile hayatından kesitlerle, idealleri, fikir ve düşüncelerini anlattı. Batur, “Üstad Bediüzzaman Said Nursi’yi rahmetle, şükranla, minnetle anıyor, bu vesile ile insanlarımızı kendi içinden çıkan bu büyük mütefekkiri daha iyi tanımaları için eserlerini okumaya davet ediyorum” dedi. 

Duygulu anların yaşandığı program, yurt öğrencileri tarafından Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin ruhlarına ithaf edilmek üzere okunan hatimlerin duasını Din Görevlisi Zeki Marangoz Hoca tarafından yapılarak program sona erdi. Program çıkışında Üstad Hazretlerinin eserleri katılımcılara hediye edildi.

Kaynak: Siirt Manşet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.