Bediüzzaman'ın Berat Kandilinde tavsiye ettiği ibadet

Bediüzzaman'ın Berat Kandilinde tavsiye ettiği ibadet

Talebelerine gönderdiği mesajlarda Berat kandilinin önemine vurgu yapan Bediüzzaman Hazretleri gecenin nasıl ihya edilmesi gerektiğini de hatırlatıyor

RİSALEHABER

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri yıllık kader programının yazıldığı Berat Kandili geldiğinde talebelerine tebrik mesajları gönderirdi. Risale-i Nur'da yer alan bu mesajlarda Berat kandilinin önemine vurgu yapan Bediüzzaman Hazretleri gecenin nasıl ihya edilmesi gerektiğini de hatırlatıyor:

Bismillahirrahmanirrahim

Aziz, sıddık kardeşlerim, bu medrese-i Yusufiyede ders arkadaşlarım,

Bu gelen gece olan Leyle-i Berat, bütün senede bir kudsî çekirdek hükmünde ve mukadderat-ı beşeriyenin programı nev’inden olması cihetiyle, Leyle-i Kadrin kudsiyetindedir.

Herbir hasenenin Leyle-i Kadirde otuz bin olduğu gibi, bu Leyle-i Beratta herbir amel-i salihin ve herbir harf-i Kur’ân’ın sevabı yirmi bine çıkar. Sair vakitte on ise, şuhûr-u selâsede yüze ve bine çıkar. Ve bu kudsî leyâli-i meşhurede on binler, yirmi bin veya otuz binlere çıkar.

Bu geceler elli senelik bir ibadet hükmüne geçebilir. Onun için, elden geldiği kadar Kur’ân’la ve istiğfar ve salâvatla meşgul olmak büyük bir kârdır. (Şualar)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum