Bediüzzaman ve Risale-i Nur Müzesi yapılacak
İl Genel Meclisi Başkanı canlı yayında açıkladı
Risale Haber-Haber Merkezi
Isparta’da Eğirdir’e bağlı Barla Köyü inanç turizminin en önemli noktalarından biri olarak gösteriliyor.
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de bir zamanlar yaşadığı Barla Köyü’ne Bediüzzaman ve Risale-i Nur Müzesi yapılacak.
Konu ile ilgili Kanal32’de yayınlanan Birebir Programında açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, hafta sonları Barla’nın 7 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirterek, müzenin tamamlanması halinde ziyaret sayısının artacağını söyledi.
Bediüzzaman Said Nursi hazretleri dönemin hükümeti tarafından o zaman kuş uçmaz kervan geçmez gözden uzak bir yer olarak gördükleri Barla’ya sürgün edilerek susturulmak istenmişti. Bugün dünyanın her köşesinde okunan Risale-i Nur eserlerinin önemli bir kısmı Barla’da neşredilmiştir.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.