Bediüzzaman sergisi Adıyaman'da açıldı

Bediüzzaman sergisi Adıyaman'da açıldı

Said Nursi'nin hayatından önemli kesitleri içine alan "Barla, Kastamonu ve Emirdağ Yılları" Sergisi Adıyaman'da açıldı

Daha önceden 2'si Almanya, 11'i Türkiye'nin çeşitli illeri olmak üzere toplam 13 kez sergilenen eserler 14. kez Adıyaman'da görücüye çıktı. Said Nursi ile yakın talebelerinin hayatını mercek altına alan sergide, Risale-i Nur'un ilk telif yıllarıyla başlayan ve vefatına kadar uzanan döneme ait önemli belge ve hatıraların bulunduğu görseller yer aldı. 5 gün boyunca Demokrasi parkı içerisindeki çadırda vatandaşların beğenisine sunulacak olan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Ramazan Sodan, Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce, Said Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı ve Mehmet Fırıncı'nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Mehmet Güven'in Kur'an tilavetiyle başlayan serginin açılış konuşmasını yapan Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce, Said Nursi'nin hayatından ve sergiden bahsederek, Beddiüzzaman Said Nursi'nin davasına olan bağlılığına vurgu yaptı.

Said Yüce, "Beddiüzzaman Hazretlerinin vefatından 50 yıl sonra, herhangi bir anda, dünyanın dört bir yanında her renkten ve her dilden insanlar, Risale-i Nur'un sayfaları arasında yer ve gökler Rabbine imanını ve Ahirzaman Peygamberine biat tazeliyor. Doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyanın her ülkesinde, mütevazi insanların evleri birer medrese olmuş, inançsızlık cereyanlarının ve maddeperestliğin baskısından bunalan insanlara Kur'an eczanesinden ilaçlar sunuyor" dedi.

Yüce ayrıca, Risale-i Nur müellifinin vefatından yarım asır sonra, bu macerayı belli başlı dönüm noktalarıyla bir kere daha hatırlanılacağını ifade etti.

Said Yüce'nin ardından kürsüye gelen Said Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı, sergiye emeği geçenlere teşekkür konuşması yaptı.

Daha sonra Vali Ramazan Sodan ve beraberindekiler serginin kurdelesini kestikten sonra sergiyi gezdi.

Sergiye, Yeni Asya Vakfı, Adıyaman İlim ve Kültür Vakfı, Sema-Der ve Yeni Nesil Nur Vakfı organizasyona destek verdi.

Cihan

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri