Bediüzzaman o sözü ile sendikacılıktaki tılsımı anlatmış

Bediüzzaman o sözü ile sendikacılıktaki tılsımı anlatmış

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "yaşadığımız temel sıkıntı son devrin İslam mazlumlarından olan mütefekkir Bediüzzaman'ın altını çizdiği 3 tane hikayesinde gizli idi" dedi.

Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen 'Büyük Tokat Buluşması' Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımı ile yapıldı. Memleketi Tokat'ta coşku ile karşılanan Başkan Yalçın, sendika üyeleri ile bir araya geldi. 

Konuşmasında birlikten kuvvet doğar mesajı veren Başkan Yalçın, darbelerin temelinde bir araya gelememenin yattığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bizim yaşadığımız temel sıkıntı, Türkiye'de muhafazakar camianın çoğunlukla yaşadığı, ama bu ülkenin yüzde 95'inin istinasız tamamının maruz kaldığı dayatmaların, diretmelerin ve sadakat yarışlarının altında yatan temel travma, temel gerçek bizim yan yana duramamamız, kol kola giremememiz ve yüzde 11'i oluşturamamamızdan kaynaklandı. Bu ülkede yüzde 5'i oluşturmayan mahşeri cümbüşçüler yan yana girmenin bereketini ve tılsımını kavradığı için onlar konuştu biz sustuk, onlar söyledi biz sadakat yarışına girdik. Kendisi gibi düşünmeyen kendisi gibi davranmayanları ilticacı, mülteci, gerici, yobaz, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak ilan ettiler ve ötekileştirdiler. 

"Onun için yaşadığımız temel sıkıntı son devrin İslam mazlumlarından olan mütefekkir Bediüzzaman'ın altını çizdiği 3 tane hikayesinde gizli idi bizim yaşadığımız travmanın reçetesi. Bediüzzaman "üç tane biri alt alta korsanız üç yapar" demişti örgütsüz olanları kast ederek. Ama yan yana dizerseniz, kol kola takar aynı hedefe yönlendirirseniz "111 hükmündedir" diyerek sendikacılıktaki tılsımı ifade etmişti. Yan yana girmenin, kol kola durmanın bereketine işaret etmişti. Onun için yaşadığımız temel sıkıntı sadece söylenmekti, söylemek değil. Örgütsüz olanlar sadece söylenirler. Ama örgütlü olanlar dışarıda söylerler."

iha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum