Bediüzzaman Nur talebeleri hapishaneye atılınca demiş ki

Bediüzzaman Nur talebeleri hapishaneye atılınca demiş ki

Hekimoğlu İsmail yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Hekimoğlu İsmail, "Sünnet-i seniyye kalesine giren kurtulur "dedi.

Yazısında ölümün hiçlik, yokluk olmadığını, ölen insanın kabir kapısından geçererek ahiret sarayına çıktığını ifade eden Hekimoğlu, "Ölüm öyle bir anahtardır ki, dünya lambasını kararttığı anda ahiret lambasını açar. Yani ölen insan anında ahirete çıkar ve her şeyin gerçeğini görür. “Eyvah! Niye boş işlerle tükettim ömrümü?” diye öyle bir pişmanlığa düşer ki cehennem azabından daha büyük ızdırap çeker" dedi.

Ümit beslemek gerektiğini, Allah’a nasıl iman edilirse öyle mukabele görüleceğini ifade eden Hekimoülu, yazısını şöyle sürdürdü:

"Biz Allah’ın Rahman ve Rahim sıfatlarına iltica ediyoruz. O’na güveniyoruz. O’na sığınıyoruz ve inanıyoruz ki dünyamızı da ahiretimizi de iyi edecek. Mesela Bediüzzaman Hazretleri, Nur talebeleri hapishaneye atılınca demiş ki: “Dershane-i Yusufiye’deki muvakkat sıkıntılarınızın daimi lezzetler ve faideler vereceğine inanan sizin gibi ihlaslı zatlara acımak değil, sizi tebrik ve takdir etmek isterim. Perde açılsa anlarız ki bu sıkıntılar hakkımızda bir inayettir.” Yani “Kerameten maziyi ve istikbali görsek, Allah için hapis yatanların cennetlik olduğunu görürüz.” diyor. Yani ümitsizliğe düşmediği gibi, daha büyük ümitlere bel bağlıyor. Kâinatı yaratan, fezada gezegenleri, vücudumuzda atomları Mevlevî gibi döndüren Kadir-i Mutlak, kalbimizi çalıştırıyor, damarlarımızda kanımızı dolaştırıyor. Bize, hayatımıza böylesine hakim…

Düşmanın söylemediğini nefsimiz söyler. Sünnet-i seniyye kalesine giren kurtulur…

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.