Bediüzzaman nesillere iman mirasını bıraktı

Bediüzzaman nesillere iman mirasını bıraktı

Altın Başak Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği Said Nursi'yi anma ve anlama paneli düzenledi

Üstad Bediüzzaman vefatının 52 yıldönümünde Konya'da düzenlenen etkinlikle anıldı. Altın Başak Eğitim Kültür ve Araştırma Derneğinin düzenlediği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Etkinlik Pakistanlı hafız Ravsettini Tehiri'nin okumuş olduğu Kur'anı Kerimle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Altın Başak Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği başkanı Osman Bulut, Üstad Bediüzzaman ve Risale-i Nur ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Üstad Bediüzzaman'ın gelecek nesillere iman mirasını bırakmak istediğinden hayatının büyük bir kısmını hapishanelerde geçirdiğini belirten Bulut, kominizmin boy gösterdiği zamanlarda komünizmi engelleyici faaliyetler yaptığından dolayı bir çok kez zehirlendiğini ve hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Bulut, risalenin çağımızın hastalıklarına ilaç olduğunu bu nedenle diyanet ve diğer İslami kesimlerin risaleyi iyice anlayıp Üstadın çektiği zahmet ve meşakkatlerin hakkını vermeleri gerektiğini belirtti. Bulut, İslam ümmetinin esasının Kuran-ı Kerim'den geçtiğini bunu da en iyi açıklayan Risale-i Nur olduğunu söyledi.

Programda Üstadın vefatından önceki son üç günde yaşadıklarını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı.
Programda İlmi Araştırma Başkanlığı İnegöl temsilcisi Süreyya Saltık, İlmi Araştırma Başkanlığı Konya temsilcisi Mücteba Yıldız ve ilmi Araştırma Başkanlığı İzmir temsilciliği Araştırmacı Yazar Kudret Uğur Bediüzzeman'ın hayatını anlatan konuşmalar yaptı.

Medya73

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri