Mehmet Şevket EYGİ

Mehmet Şevket EYGİ

Bediüzzaman ırkçı ve Kemalci değildir

1. Bediüzzaman Said Nursî imana, İslâma, Kur'âna, Sünnete, şeriata hizmet etmiş bir İslâm büyüğüdür.

2. Bediüzzaman hassaten bir Kürt büyüğü değildir.Onun Kürtçülükle, ırkçılıkla ilgisi yoktur.

3. Şahsen, bir Müslüman olarak Bediüzzaman'ı Abdülkadir Geylanî'yi, İmamı Gazalîyi, İmamı Rabbanîyi, diğer İslâm büyüklerini sevdiğim gibi severim.

4. Bediüzzaman ile M. KemalPaşa din, iman, İslâm, dünya görüşü, metot bakımından kesinlikle bağdaşmaz ve uzlaşmaz. Bu ikisini dost ve uyumlu gösterenler büyük bir yanılgı içindedir.

5. Bediüzzaman bütün ömrü boyunca Kemalizme karşı olmuştur.

6. Bediüzzaman siyaset üstü bir şahsiyettir.

7. Bir tek Bediüzzaman vardır, Risale-i Nurlar da külliyat olarak tektir. Birtakım şahıslar, gruplar, klikler kendi kafalarına ve isteklerine göre hayalî ve yapay Bediüzzaman'lar çıkartmış, Risale-i Nurları da kendi heveslerine ve isteklerine göre yorumlamışlardır.

8. Bediüzzaman bir Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanıdır. Onu Ehl-i Sünnete aykırı inanç, görüş ve doktrinlere ve ideolojilere âlet edenler vebal altındadır. Tekrar ediyorum: Bediüzzaman Kürtçü, ırkçı, diyalogçu, M. Kemal sempatizanı değildir.

9. Nurcu, ne Nur talebeleri arasında, ne de Ümmet içinde fitne fesat, menfi ihtilâf çıkartmaz... Nurcu gıybet etmez... Nurcu hem Risale-i Nur camiasının, hem de Ümmet-i Muhammed'in birliği, beraberliği, uyumu için çalışır.

10.Üstad hazretleri yaşarken bir tek Nurculuk vardı. Ölümünden bu yana 50 sene geçti, irili ufaklı belki on, belki yirmi Nur grubu var. Böyle bir bölünme ve parçalanma Risale-i Nur'un ruhuna ve merhum Üstad hazretlerinin öğretilerine ve nasihatlerine uymaz.

11. Bendeniz has bir Nur talebesi ve hizmetkârı değilim. Bediüzzaman'ı ve Risale-i Nurları seven ve destekleyen aciz ve naçiz bir Müslümanım. Hiçbir iddiam yoktur. Bütün Risale-i Nur gruplarının, Üstadın sağlığında olduğu gibi birleşik ve müttehid olmalarını isterim.

12. Müteahhid yayınevlerinin ayrı ayrı Risale-i Nur külliyatı basmalarından ve yaymalarından pek hoşlanmam.

13. Risale-i Nurların ticarete alet edilmesinden hiç hoşlanmam.

14. Risale-i Nurlarda, Üstadın sağlığında yaptığı tashihat, tadilat, son şeklini verme dışında yeni ve keyfî değişiklik, ilave, çıkartma yapılmasını bir Müslüman olarak istemem ve kabul etmem.

15. Nurcu görünen bazı kimselerin para toplamasını hiç uygun bulmam.

Bediüzzaman'ın mirasına, Risale-i Nurlara ihlâsla hizmet edenlere minnet ve teşekkür borcum vardır.

Bediüzzaman hayatı boyunca İmana, İslâma, Kur'âna, Sünnete, Şeriata hizmet etmiştir. Risale-i Nur bu hizmetin vasıtası ve âletidir, gayesi değildir.

Risale-i Nura ihlâsla, Üstadın metodu ile, sırf Allah rızası için, ahlâk-ı Muhammedîye uygun olarak, Üstad gibi Ehl-i Sünnet ve Cemaat dairesi içinde kalarak, ücretini mahlukattan değil Haliq'tan bekleyerek, Kürt ırkçılığı yapmayarak, Tevhid ile Teslisi bir tutmayarak tevazu ve mahviyat içinde hizmet edenlerin hepsi bendenizden çok üstün kimselerdir. Onlar faziletlidir, bendeniz faziletsizim. Dualarına muhtacım. Yaşları küçük de olsa ellerinden öperim. Kendilerine hürmet ve selâmlarımı arz ederim.Kusur ettimse afv buyursunlar, ıslahıma dua etsinler.

Milli Gazete

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum