Bediüzzaman eziyetlere müsbet hareket için sabretti

Bediüzzaman eziyetlere müsbet hareket için sabretti

Yazar İslam Yaşar, “Said Nursî ve Müsbet Hareket” konulu konferansta konuştu

Yazar İslam Yaşar, “Demokrasinin kaynağının İslâmiyet olduğunu, bunu da iman ne kadar mükemmel olursa hürriyet o derece parlar sözüyle desteklemiştir” dedİ.
 
Bediüzzaman Haftası faaliyetleri kapsamında Sivas Yeni Asya Temsilciliği tarafından “Said Nursî ve Müsbet Hareket” konulu konferans gerçekleştirildi. İslâm Yaşar, Bediüzzaman’ın hayatından kesitlerle müsbet hareket örnekleri sundu.

Üstad’ın müsbet hareket içerisinde bilhassa "Nur Talebelerinin burnu dahi kanamasın diye kendisine yapılan eziyetlere sabretmiştir" diyen Yaşar, “Bediüzzaman devlet ve milletin kaynaşması için müsbet hareketin ehemmiyetli ve elzem olduğunu günümüz insanına yazmış olduğu Risale-i Nurlarla ispat metodunu kullanarak ispatlamıştır. Üstadın vefatına yakın zamanda, saff-ı evvel talebelerini Ankara’da toplayarak vermiş olduğu son dersinde şu sözleri ifade etmiştir, ‘Aziz kardeşlerim; bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir menfi hareket değildir.’ Üstad Bediüzzaman hayatı boyunca kendisine zulmedenlere bedduâ dahi etmemiş olup hatta kendisine zulmedenlere Risale-i Nurlarla imanlarını kurtaranlara hakkını helâl etmiştir. İman ve hürriyeti mezc ederek müsbet hareketin yayılacağını ifade etmiştir.” şeklinde konuştu.
 
Üstad, hayatı boyunca cumhuriyeti savundu

Bediüzzaman’ın “ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözüne değinerek Üstadın hayatı boyunca meşrûtiyeti ve cumhuriyeti savunduğunu hatta kendisini ben dindar bir cumhuriyetçiyim diye ifade ettiğine dikkat çeken Yaşar, “Bediüzzaman, demokrasinin İslâm’ın temel prensibiyle çatışmadığını hatta demokrasinin kaynağının İslâmiyet olduğunu, bunu da iman ne kadar mükemmel olursa hürriyet o derece parlar sözüyle desteklemiştir.” dedi.

Yeni Asya

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum