Bediüzzaman evlenmeye fırsat bulamadı

Bediüzzaman evlenmeye fırsat bulamadı

Bediüzzaman hayatını ve varlığını Müslümanlara ve insanlığa vakfetmiş...

Abdullah Şahin'in haberi:

Araştırmacı yazar Halil Uslu, "çağımızın maddî ve manevî bütün problemlerinin çözümü bu asrın Kur’ân hakikatleri Risâle-i Nur’da ve Bediüzzaman’da mevcuttur" dedi.

Bediüzzaman'ın bir peygamber varisi olduğunu belirten Uslu, “80 küsûr yıllık kahramanlık, şan ve şereflerle dolu mücadelesinde, memlekete ve insanlığa yararlı hangi iş varsa Bediüzzaman’ı orada görürüz. İlim meclislerinde, harp meydanlarında en önde hep o vardır. Bediüzzaman, tâ o günlerde gençleri ve insanlığı zararlı alışkanlıklara feda etmemek için Yeşilay’ın kurucuları arasında yer alır. Kısacası Bediüzzaman hayatını ve varlığını Müslümanlara ve insanlığa vakfetmiş, bu yüzden evlenmeye bile fırsat bulamamış bir kahraman. Dünya zevki namına bir şey tatmayan, kendisi için değil, millet ve insanlık için yaşayan bir kahraman" dedi.

ÂKİF’İN MÜJDELEDİĞİ NESİL: NUR TALEBELERİ

Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Âkif’in Kur’ân ve İslâmiyetin mukadderatına sahip çıkacağını söylediği, ‘Nesl-i Cedid’ Nur Talebeleridir. Büyük Üstad sadece Türkiye’mizin değil, bütün dünya ülkelerinin gençliğini düşünerek eserler yazmıştır."

“Bugün gençliği ve insanlığı tehdit eden bu olumsuz tablodan kurtuluşun Kur’ân kakikatleri olan Risâle-i Nur’la gerçekleşebileceğini sadece İslâm âlemi değil, Hıristiyanlık âlemi de teyit ediyor. Ben dünyanın birçok ülkesinde bu ve benzeri konularda konferanslar verdim. Oralarda bulunan binlerce kilisenin bomboş ve bir kısmının kapılarına kilit vurulmasına karşın, camiler cıvıl cıvıl ve ağzına kadar dolu.

Yeni Asya

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri