Bediüzzaman 'bu tarzla ancak terörist üretirsiniz' diye uyarmıştı

Bediüzzaman 'bu tarzla ancak terörist üretirsiniz' diye uyarmıştı

Her şey çok açık: “Bu tarzınızla geleceğe ancak bozuk mizaçlar üretirsiniz” diyor, Bediüzzaman

Risale Haber-Haber Merkezi

Yavuz Bahadıroğlu, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1945'lerde yöneticileri terör konusuda uyardığını söyledi.

Akit'teki yazısında görünürdeki sebep ne olursa olsun, terörün vicdanların bozulmasıyla ortaya çıkmış bir olgu olduğuna dikkat çeken Bahadıroğlu, "Kalıcı düzelme de oradan başlamalıdır" dedi.

Bu konuda Bediüzzaman’ın çok önemli bazı tespitlerinin bulunduğunu hatırlatan Bahadıroğlu, "Meselâ 1945’lerde yöneticilere hitaben kaleme aldığı “Bir hasbihal” başlıklı yazısında şöyle diyor" diyerek yazısını şöyle sürdürdü:

“...Elli sene sonra bu dindar, namuskâr, kahraman, seciyeli (üstün meziyetleri olan) milletin nesl-i âtisi (gelecek nesiller) seciye-i diniye ve ahlak-ı içtimaiye cihetinde (dini meziyet ve sosyal ahlak) ne şekle girecek?”

Yani, “Siz bu kafayla giderseniz, nesilleri dinden koparmaya devam ederseniz, gelecek nesiller başınıza bela olur” diyor.  Çünkü, “...Müslüman başkasına (diğer din mensuplarına) benzemez. Dini terk edip İslamiyet seciyesinden çıkan bir Müslim, dalalet-i mutlakaya düşer (yani sapıtır), anarşist olur, daha idare edil(e)mez!” 

Her şey çok açık: “Bu tarzınızla geleceğe ancak bozuk mizaçlar üretirsiniz” diyor, Bediüzzaman. Bozuk mizaçlardan bazıları ise “terörist” olur, kendine de toplumuna da zarar verir.

“Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” sözünü hatırlatırcasına, Bediüzzaman’ı, önce Barla’ya sürüyorlar, daha sonra ise kelepçeleyip cezaevine atıyorlar. Ama zindanda da susmuyor, haykırıyor...

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum