Bediüzzaman Bingöl'de anıldı

Bediüzzaman Bingöl'de anıldı

Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyet yürüten Genç-Der, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.

Genç ilçesinde yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını duyuran Genç Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (Genç Der), Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 51. yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Dernek binasında düzenlenen etkinliğe yoğun bir ilginin olduğu görüldü.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Genç-Der Başkanı Hamdullah Tasalı, "Şüphesiz coğrafyamız, ülkemiz ve tüm İslam âlemi için çok önemli bir şahsiyet olan, Bediüzzaman Said Nursi hayatta olduğu kadar ölümünden sonra da İslam'a ve Müslümanlara çok fayda ve hizmetleri olmuş bir âlimdir. Bizler bu hizmetlerinden dolayı Kendisine minnettarız. Bu gün de kendisinden istifade edilmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Bırakmış olduğu emanetlerini iyi okumalı ve anlamalıyız" dedi.

Tasalı'nın konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi eşliğinde Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından önemli kesitler sunuldu.

Program, Bediüzzaman Said Nursi için yapılan dualarla sona erdi.

Haber Diyarbakır

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri