Bediüzzaman artık dünyaya maloldu

Bediüzzaman artık dünyaya maloldu

Bursa Bediüzzaman’ı Anma ve Anlatma Platformu destekçilerinden İshak Övet, RisaleHaber'e konuştu…

Röportaj: Nurettin Huyut-RisaleHaber

 

Bursa Bediüzzaman’ı Anma ve Anlatma Platformu destekçilerinden İshak Övet…

 

Bursa’daki Bediüzzaman’ı Anma ve Anlama Platformu’nun faaliyetleri nasıl geçti?

 

Cenab-ı Hakk’a şükür Hz. Bediüzzaman için, O’na layık olabilecek bir hafta; anma, tertip etme ve O’nu anlatma fırsatını Allah nasip etti. Bütün hafta boyunca billboardlarda, her tarafta ilanatlar oldu. Güzel bir konferans oldu.

 

Ahmet Akgündüz’ün sergi açılışından sonraki konferansı büyük izanla ve dikkatle takip edildi. Prof. Şener Dilek hocamın ertesi gün verdiği konferansı son derece güzel, dikkate şayan, istifadeye medar oldu.

 

Cenab-ı Hakk’a şükür, diğer programlar da hakeza gerek hanımlarla alakalı panel, gerekse diğer grupların iştirakiyle olan Cumartesi günkü panel… Cumartesi akşamı Hz. Üstadımızın hizmet etmiş talebelerinin hatıraları ve dersi büyük izdihamla takip edildi. Ve Pazar günü mevlid ile bitti.

 

Artık Üstadımız dünyaya mal olmuş bir şahsiyet. Ve hep ‘Ey insan’ diye başlar, Ey Müslüman diye başlamadığı için Müslim-gayrimüslim bütün dünya takdir ediyor. Bu cümleden, bu yaklaşımdan dolayı da Elhamdülillah bütün dünyada fevç fevç İslam’a geliş var. Güzel inkişaflar var.

 

Yani Üstadımızın müspet hareketleri bu arada çok nazara verildi. Hala ve hala bugüne kadar Şeyh Said ile Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini birbirine karıştıranlar var. Onlara bunları birbirlerine artık karıştırmamaları anlatıldı. Elhamdülillah çok farklı cephelerden güzel gelişmeler oldu.

 

Bu hizmet, tabi rıza-i ilahi için yapılan bir hizmettir. Üstadımızın meslek ve meşrebi de bu yöndedir. Biz de inşallah aynı gaye ile yola çıktık. Cenab-ı Hakk nasip ederse bunun her yıl tekrarını düşünüyoruz. Çünkü çok fevkalade müspet tepkiler aldık.

 

Bu faaliyetleri birçok cemaatle birlikte yapmanın ne gibi avantajları oldu?

 

Risale-i Nur’un ana temel gayesi; 1. sırf rıza-i ilahi, 2. ila’yı Kelimetullah’ı bütün dünyaya yaymak. Altında herhangi bir maddi beklenti olmadan, rıza-i ilahi için yapılan bir hizmet olduğu için bu grupların ufak tefek nüans farkları olsa da ana faaliyetleri de aynı gayeye matuf olduğu için bir araya gelmenin ayrı bir hazzı ve kuvveti oldu. Yani nüans farklarını bir kenara bırakıp, beraber hareket edilebilirliği de gösterilmiş oldu. Dolayısıyla kardeşlerimizle bir ve beraber olmanın zevki ve huzuru bana göre çok daha güzel oldu.

 

Diğer cemaatlerden de ilave veya katkı olabilecek mi ilerideki yıllarda?

 

Zaten diğer İslami cemaatler, gönüllü kültür teşekkülleri de bizi desteklediklerini, faaliyetlerimizi alkışladıklarını beyan ettiler.

Bu gönüllü kültür teşekküllerinin uzun yıllardır faaliyetine devam ediyor. İlk MÜSİAD’ın önderliğinde başladı. Eskiden İslami cemaatler birbirine pek yakın durmazlardı. Ama şimdi herkes kendi kulvarında kendi hizmetinde devam ederken, lazım olduğunda bir araya gelmek, tek ses, tek vücut olabilmek durumu ortaya çıktı. Bu da inayet-i ilahiyenin celbine vesile oluyor. Bu bakımdan o da çok güzel bir hizmet olarak başladı ve yürüyüp gidiyor Elhamdülillah. Onların da bizi alkışladıklarını görmek, bizi tebrik ettiklerini görmek ayrı bir güzellikti. Çünkü biz de onların hizmetlerini hep alkışlıyoruz, tebrik ediyoruz.

 

İnşallah bundan sonra bu haftanın Bediüzzaman Haftası olarak devamlı her yıl kutlanır?

 

İnşallah. Uhuvvete, tesanüte medar olan güzel bir faaliyet oldu. Cenab-ı Hakk nasip ederse bu hep böyle devam eder gider. Herhangi bir art niyet, siyasi gaye de işin içinde olmayınca rıza-i ilahi için yapılan hizmet her zaman inşallah Cenab-ı Hakk’ın inayetine mazhar olur. Hep devam eder gider inşallah.

 

www.RisaleHaber.com