Bediüzzaman 3 devri birden yaşadı

Bediüzzaman 3 devri birden yaşadı

Bitlis Hatibiye Tarih Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği tarafından "Bediüzzaman Said-i Nursi Anma Konferansı" düzenlendi.

Bitlis Hatibiye Tarih Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği tarafından "Bediüzzaman Said-i Nursi Anma Konferansı" düzenlendi.

Bitlis Belediyesinde düzenlenen konferansta konuşan Hatibiye Tarih Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Necip Dinç, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin yaklaşık 80 yıllık hayatı boyunca üç devir gördüğünü ve pek çok hadiseye şahit olduğunu söyledi.

Olayların arka planlarını okuyabilen Said-i Nursi'nin İslamiyet adına zor bir dönemde tavizsiz yaşadığını ifade eden Dinç, şöyle konuştu:

"Said-i Nursi, bütün insanlığın istifade edeceği Risale-i Nur Külliyatını ve bu eserlerden yetişmiş talebelerini bırakarak dünyaya veda etmiş büyük bir şahsiyettir. 'O kimin himmeti ise, o tek başına bir millettir' düsturunu rehber ederek yaşamıştır. Bu uğurda insanlığın dünyevi ve uhrevi saadeti için hizmet etmiştir. Kuran'ın hakikatlarını ve Efendimizin sünnetini kalplere ve akıllara yerleştirerek vazifesini icra eden nadide bir müceddid-i azamdır. Risale-i Nur eserleri, birçok dile çevrilerek, insanlığın hizmetine sunulmuştur. Said-i Nursi'nin vefatının üzerinden 51 yıl geçmesine rağmen, düşünceleri ve tespitleri toplumun fikir hayatına yön vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Üstadımızı ve ahirete göçmüş talebelerini rahmetle yad ediyoruz."

Sinevizyon gösterisinin sunulduğu konferansta, Araştırmacı Yazar Zafer Zengin ve Ayhan Mirza İnak tarafından sunumlar yapıldı.

Konferansta Muzaffer Gürler tarafından ilahiler okundu.

Konferansa, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber3
 

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri