Bedelli'de 28 gün askerliğin detayları belli oldu

Bedelli'de 28 gün askerliğin detayları belli oldu

Bedelli askerlik tasarısı komisyonda görüşülüyor. Sunulan teklif 25 yaş, 15 bin ücret, 28 gün temel eğitim şeklindi. Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 28 gün askerlik nasıl olacak? sorusunu yanıtladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Naci Bostancı, terörle mücadele ve bedelli askerlik konularını değerlendirdi. Bedelli askerlik yapmayı düşünen gençler 28 gün askerlik konusuna bir hayli tepkili. Pek çok kişi 28 gün askerliğin işleri ve kurdukları aileler açısından sıkıntı çıkaracağını düşünüyor. Yetkililerin 'ücretsiz izin' formülü de gençlerin endişesini giderememiş görünüyor.

Bu sefer çıkan bedellinin öncekilerden farkının 28 gün askerlik olduğunu söyleyen Naci Bostancı, 28 gün askerliğin temel eğitim değil, teorik bir eğitim olacağını söyledi.

"Bu eğitimi askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. Çünkü, askeriyeyi, askerlikten uzak bir şekilde sadece para verilerek geçilen bir aşama olarak görmüyoruz." diyen Bostancı'nın sözlerinden anlaşıldığı üzere, 28 gün askerlik süresince gençler uzun ve kısa dönem askerlikten farklı olarak bir okul gibi eğitim alacaklar. Askeri ve Türkiye'nin jeopolitiğine ilişkin konularda gençlere dersler verilecek.

Risalehaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.