Bedelli Askerlik'te 28 gün şartı kalkacak mı?

Bedelli Askerlik'te 28 gün şartı kalkacak mı?

5.5 milyon gencin beklediği bedelli askerlik şartları açıklandı. 25 yaş, 15 bin ücret ve 28 gün askerlik olarak açıklanan bedelli şartları tartışma konusu oldu. Gençler '28 gün askerlik iptal edilsin' derken diğer partilerden de benzer talepler geliyor. B

Risalehaber Haber Merkezi- Ak Parti'nin 23 Temmuz Pazartesi günü Meclis Komisyonuna sunacağı teklifte bedelli askerlik için 25 yaş sınırı, 15 bin Türk Lirası ücret ve 28 gün temel askerlik eğitimi şartları yer alıyor. Yaş sınırı ve ücret herkesi memnun etse de, özellikle aile kuran ve çalışan gençler '28 gün askerlik şartı'nı beğenmedi. Konu günlerdir sosyal medyada dillendiriliyor.

Pazartesi gelmeden Bedelli'de 28 gün askerlik şartı kalkacak mı? soruları da arttı. Meclisteki Ak Parti dışındaki partiler de 28 gün askerlik şartına karşı çıktı. Keza Ak Parti içinde de 28 gün askerlik şartına itiraz edenler mevcut. Bu itirazların liderliğini Burhan Kuzu yapıyor. 

Beklenmedik bir çıkış ise MHP Lideri'nden geldi. Millet İttifakı'nın ortağı MHP de 28 gün askerlik şartına karşı çıktı. Devlet Bahçeli'nin 28 gün askerlik açıklaması heyecana neden oldu.

28 gün askerlik şartı kalkar mı?

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, bedelli askerliği desteklediklerini söyledi ve gençleri sevindiren bir açıklama yaptı; " 28 gün askerliğe gerek yok"

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bahçeli; "Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse “yaylalar yaylalar” türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın Ak Parti ile ortaklık kuran Bahçeli'den gelmesi gençleri sevindirdi. Komisyonun pazartesi günü toplanıp bir karar üzerinde anlaşması bekleniyor. Fakat Ak Parti, CHP ve MHP'den gelen '28 gün askerlik kaldırılsın' teklifi gençleri sevindirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum