Bedelli Askerlik'te 21 gün şartı kesinleşti mi? Son dakika bedelli askerlik haberleri

Bedelli Askerlik'te 21 gün şartı kesinleşti mi? Son dakika bedelli askerlik haberleri

Milyonlarca gencin çıkması için heyecanla beklediği Bedelli Askerlik için kritik haftaya gelindi. Bedelli Askerlik tasarısı Başkan Erdoğan'ın masasında. Bedelli Askerlik son haberler içinde 21 gün askerlik tartışmaları yaşanıyor.

Bedelli Askerlik 2018 yılında 25 yaş sınırı, 15 bin lira ücret ve 21 gün askerlik şartı ile kesinleşmek üzere. Gençler ise 21 gün şartına itiraz ediyor. Bu nedenle son günlerin en çok sorulan soruları arasında; 21 gün askerlik kalkacak mı? sorusu yer alıyor.

21 gün askerlik tartışmaları sürerken yasa Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına gelmiş durumda. 1 milyon 300 bin genci kapsayan yasaya 300 binden fazla başvuru olması bekleniyor. Yasa çıktığı andan itibaren 3 ay içinde başvuru süresi olacak. 21 gün askerliğin ne zaman yapılacağı kesin değil.

21 gün askerlik kalkacak mı? sorusuna olumsuz yanıt geldi.

21 gün bedelli askerlik kaldırılacak mı?

Konu ile ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, bedelli askerliğin bir kaç gün içinde Erdoğan tarafından onaylanacağını ve 21 gün şartının kesinlikte kalkmayacağını söyledi.

Kalın'ın konu ile ilgili açıklaması şöyle;

“O çerçevede güzel bir süreç ilerliyor. 21 günde herhangi bir değişiklik yok. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde cumhurbaşkanımızın bunu imzalaması öngörülüyor. Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra da Milli Savunma Bakanlığı takvimi ve gerekli düzenlemeleri zaten tamamlamış durumda; bunu açıklayacaklar. Yakın zamanda umarım bedelli askerlik meselesi çözüme kavuşturulmuş olur"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum