Bedelli Askerlik ücreti 10 bin TL mi olacak?

Bedelli Askerlik ücreti 10 bin TL mi olacak?

Dün ortaya atılan bir iddia sosyal medyada dilden dile yayıldı. Son gelen iddialara göre Bedelli Askerlik yaşı 24, ücreti 10 bin TL olacak. İşte detaylar...

5 Milyonu aşkın gencin gözü kulağı bedelli askerlik haberleri beklentisinde. En son 2014 yılında çıkan bedelli, son zamanlarda askere alımlarda yaşanan yığılma nedeniyle bu yıl bir kez daha çıkabilir. Bedelli Askerlik son dakika gelişmelerinde farklı iddialar dillendirilmeye devam ediyor.

Son olarak Bekir Bozdağ, Meclisin tatile gireceğini, Ekim ayında yeniden açılması ile birlikte ilk gündem maddesinin bedelli askerlik olacağını söylemişti. Ekim ayında çıkması beklenen bedelli konusunda son zamanlarda 24 yaş ve 20 bin TL bedelli askerlik ücreti konuşuluyordu.

Son zamanlarda yeni çıkan bir iddia gençleri umutlandırdı. İşte detaylar...

Bedelli ücreti 10 bin TL mi olacak?

Aylar sonra çıkması beklenen bedelli askerlik 5 milyonu aşkın gencin umudu. Başbakan Binali Yıldırım'ın seçim öncesinde verdiği bilgilere göre şu an askerlik çağında olan ve henüz gitmemiş 5.5 milyon genç var. Fakat TSK  her yıl sadece 370 bin alım yapabiliyor. Bu da bir yığılma doğuruyor.

Seçim tahminleri yapan ORC araştırma şirketinin sahibi Murat Pösteki, gençleri heyecanlandıran bir iddia ortaya attı. Pösteki, kendilerinin bedelli askerlikte yaş 24, bedel 10 bin için hükümete baskı yaptıklarını ve tatilden önce çıkartmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu gelişme pek çok genci heyecanlandırsa da, resmi kaynaklardan doğrulanmış bir gelişme yok. Yine pek çok kişiye göre bedelli askerlik için ekim ayı beklenecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum