Bedelli Askerlik temel eğitimi ne zaman olacak? Bedelli Askerlik son gelişmeler

Bedelli Askerlik temel eğitimi ne zaman olacak? Bedelli Askerlik son gelişmeler

Bedelli Askerlik son dakika haberleri gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz hafta meclisten geçen bedelli askerlik tasarısı için Başkan Erdoğan'ın onayı bekleniyor. Bedelli Askerlik temel eğitimi nasıl olacak? Bedelli Askerlik temel askeri eğitim ne zaman?

Bedelli Askerlik çıktı. Uzun zamandır devam eden bekleyiş sona erdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda karara bağlanan tasarı geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Bedelli Askerlik temel eğitim ile birlikte geldi. Peki 21 gün bedelli askerlik ne zaman olacak? Bedelli Askerlik son gelişmeler haberimizde...

Yasaya göre bedelli askerlik 25 yaş sınırı, 15 bin Türk Lirası ücret ve 21 gün temel askerlik eğitimi karşılığında çıktı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yasayı onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte Bedelli Askerlik yasalaşacak.

Bedelli Askerlik kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 3 ay süre verilecek. 3 ay içinde bedelliden yararlanmak isteyenler bankaya 15 bin TL yatıracak ve beklemeye başlayacak. Yasanın en merak edilen kısmı ise Bedelli Askerlik temel eğitimi ne zaman olacak? sorusu oldu.

21 gün askerlik ne zaman yapılacak?

Konu ile ilgili yetkililerin hala çalıştığı biliniyor. Fakat ilk alınan bilgilere göre eğer bedelli başvuru sayısı 300 bini geçerse temel askeri eğitim 1 yıl ertelenebilir. 

Bedelli Askerlik yerleri nereler olacak?

21 gün temel eğitim için seçilen yerler de belirlendi. Buna göre bedelli için gidilecek yerler; Isparta, Amasya, Manisa, Burdur, İzmir, Konya ve Erzincan.

Bedelli Askerlik için 21 gün eğitime alınacaklar bu illerdeki eğitim birliklerine gidecekler. Bedelli Askerler burada temel askeri eğitim, yürüyüş, silah eğitimi ve teorik bazı eğitimler alacaklar. 21 gün boyunca çarşı izinler olmayacak.

Başvuru koşulları, başvuru yerleri ve ücret ödeme yerleri bu hafta içinde Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından vatandaşlara duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.